Презентація " Духовна краса та сила людського духу "

Про матеріал
Презентація до уроку "Духовна краса та сила людського духу", 6 клас. Дану презентацію можуть використовувати і класні керівники на виховних годинах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Духовна краса та сила людського духу

Номер слайду 2

Сила духу — це те, що дозволяє вижити людині в найскладніших ситуаціях Згідно енциклопедії, сила духу —  висока духовна, душевна стійкість. Варто відзначити, що багато хто з нас чули про силу духу, коли людина вибирається з найскладніших ситуацій, виживає і стає ще більш впевненою і пристосованою до життя. Цьому сприяє як раз сила духу. На жаль, не так багато людей може похвалитися цією якістю. Якщо ви не один з них, то силу духу можна виховувати і розвивати, зробити себе більш сильним.

Номер слайду 3

Сильна духом людина знає, чого хоче. Вона впевнена, і завжди ставить перед собою тривалі цілі, на виконання яких потрібен час, а також багато витрат, зусиль. У неї немає ніяких відмовок, вона постійно доводить розпочату справу до кінця. При цьому для людини сильної духом практично не існує заздрості, а також злопам'ятності. В той час, як люди слабкі духом, дуже часто люблять виправдовуватися, пояснювати, чому не виконали те, що обіцяли. Крім того, такі люди схильні до заздрості, слабкість, зміни настрою і досить часто перебувають у депресії. У той час як сильні духом люди намагаються всіляко прогнати це відчуття і погані думки зі своєї голови.

Номер слайду 4

Як підняти і розвинути в собі силу духу? Варто дотримуватися кількох порад: Колір подій ми надаємо, і ніхто інший.  Відповідно, якщо все бачити в чорних тонах, то воно таким і буде. Навіть самі невдалі події можна фарбувати зовсім не в чорний колір, а світло-сірий. Тобто, якщо щось вийшло, потрібно радіти своїй перемозі, а якщо вас спіткала невдача, засмучуватися не варто. Необхідно подумати, що це просто досвід, який дозволить вам у майбутньому не повторювати, і не робити помилок.

Номер слайду 5

Необхідно позбутися сумнівів, страху. Дуже часто все псує страх і не дозволяє зробити щось суттєве. Тому часто з'являються сумніви, людина сумнівається, чи правильно вона чинить. Необхідно не думати про страхи, і не сумніватися. Потрібно йти до своєї мети і бути впевненим у своїй правоті. Звичайно, не варто бути самодуром і всім доводити, що правий. Необхідно вступати в суперечки, але не конфліктувати, а обґрунтовано пояснювати свою точку зору, надаючи факти і різноманітні доводи. В більшості випадків основною причиною невдач є необґрунтовані страхи. Люди просто бояться зробити крок, відсікаючи сміливі пропозиції. Вони бояться невдач і поразок. Одна з характеристик сильних — відсутність боязні невдач. Адже невдача — це теж добре, бо наступного разу ви будете ще сильніше. Ураження допоможуть набути досвід та уникнути повторення помилок.

Номер слайду 6

Довіряти людям. Ще одним якістю сильної людини, є довіра. Як би це дивно не звучало, але потрібно довіряти навіть незнайомим. Люди, які бачать, що їм довіряють, намагаються відкритися, зробити для вас найкраще. Тобто своєю довірою, ви викликаєте довіру іншої людини. Звичайно, можливий і негативний досвід. Багато негідників і людей, які не дотримуються людських принципів і воліють нормальним відносинам, власну вигоду. В таких випадках необхідно, не засмучуватися, а думати, що людині все повернеться бумерангом.

Номер слайду 7

Вчіться прощати, і не будьте злопам'ятним. Справа в тому, що люди, які багато років приховують якусь образу, дуже швидко перетворюються з цікавих людей на зануд. Справа в тому, що почуття образи і злості руйнує нутро людини, причому як у фізичному, так і в психічному плані. Дуже часто більшість хвороб з'являється саме з-за нервів.

Номер слайду 8

Сильні духом люди живуть за правилом: «Той, хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причини».

Номер слайду 9

Сильні духом люди. Стівен Хокінг — це один з відомих фізиків-теоретиків нашого часу. Незважаючи на важку, невиліковну хворобу, домігся величезних успіхів. Як не дивно, незважаючи на свою інвалідність, він не сумував і вів досить активний спосіб життя. У 2007 році здійснив політ у невагомості на борту літака. У 2009 році збирався полетіти в космос, але на жаль, цей політ не відбувся. Цей чоловік втратив можливість розмовляти, але його друзі механіки виготовили бортовий комп'ютер, а також синтезатор мови, завдяки якому він міг спокійно спілкуватися з людьми. Він досить тривалий період часу викладав у різних університетах та інститутах. Читав лекції з квантової фізики, астрономії, а також математики.

Номер слайду 10

Нік Вуйчич

Номер слайду 11

Нік народився в сім'ї емігрантів з Югославії. Під час пологів, не побачивши руки на плечі сина, батько зі страху вибіг з палати, щоб прийти до тями. Матері зовсім деякий час не показували дитини. Але все ж батьки зуміли прийняти особливість сина, хоча це було вкрай важко. Але самому Ніку це давалося ще важче. Він не розумів, чому народився таким і як з цим жити. Маленьким хлопчиком Нік вирішив покінчити з життям. Але любов, яка жила в серці цієї людини, не дала накласти на себе руки. Він занадто любив батьків, щоб заподіяти їм такий біль. Знайти своє призначення Ніку допоміг шкільний прибиральник. Він постійно повторював хлопцеві, що йому варто виступити перед однолітками, розповісти про всі труднощі, з якими щодня йому доводиться стикатися. І Нік це зробив. І вже не зупинявся. Сьогодні Нік Вуйчич один з найбільш популярних ораторів сучасності. Щодня йому надходить близько ста пропозицій про інтерв'ю та лекції з усього світу. Нік об'їздив 54 країни й постійно розширює географію своїх поїздок. Україна також увійшла в цей список. Причому, не один раз. Крім того, що Нік є чудовим християнським оратором, він ще написав кілька книг, знявся в кіно, створив фонд «Життя без кінцівок», який допомагає тим, хто, як і Нік, має вроджений синдром тетраамелії, і тим, хто втратив руки й ноги через нещасний випадок або хворобу. Ніколас веде активний спосіб життя: плаває, катається на скейті, захоплюється серфінгом і парашутним спортом. Зараз Нік з сім'єю живе в США, в місті Лос-Анджелес, Каліфорнія.

Номер слайду 12

  Нік Вуйчич дає уроки милосердя, сили й людям з обмеженими можливостями, і здоровим людям. Він вчить сміятись над собою. Наприклад, він розповідає, як одного разу у літаку (його з помічниками запустили у салон першим) він попросив помістити його в багажне відділення. А коли у літак зайшли люди, і сивий британець відкрив стулку багажу, то Нік сказав йому: "Добрий день, сер, а ви могли б і постукати". Сміявся весь літак. А коли він спробував зімітувати у магазині манекен, то підняв настрій всім людям.

Номер слайду 13

Фелікс Куртаніч

Номер слайду 14

16 листопада 2014 року йому виповнилося 18. І вже невдовзі, у 2015-му, юний Фелікс Куртаніч добровольцем поїхав захищати Україну на сході у складі батальйону “Донбас”. За роки війни він пройшов багато різних точок АТО-ООС: Авдіївку, Широкине, Піски, Кримське, Попасну. Окрім “Донбасу”, служив у батальйонах ОУН, “Карпатська січ”, “Айдар”. Бабусі Капітоліні Михайлівні, яка дуже хвилювалася за любимого онука, Фелікс пояснював, що просто мусить захищати державу: “Бабусю, хто, якщо не я? Вони підуть ґвалтувати, вбивати… Я не хочу, щоб на нашій землі таке було”. Коли у 2020-му війна перейшла у стадію “затишшя”, Фелікс, як і багато військовослужбовців, що прийшли на передову воювати із загарбниками, від цього спокою стомився. І повернувся до цивільного життя. Вступив на політологію в Університет Григорія Сковороди у Переяславі. Паралельно з навчанням зареєструвався як ФОП із геодезії та відеозйомки, почав працювати у найвідомішій українській компанії зі сфери використання дронів – Dronarium Україна. Знімав відео та фото з неба для різних українських продакшенів, запускав у небо прапори. Улітку 2021 року, коли обстрілювали територію Ізраїлю, Куртаніч підняв над Києвом прапор із зіркою Давида. А коли взимку протестував Казахстан – “літав” зі стягом цієї країни.

Номер слайду 15

Після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Фелікс Куртаніч одразу пішов у військкомат. На цей раз долучився до батальйону імені Кульчицького Національної гвардії України. Рідні, звісно, за нього дуже хвилювалися. Маму, яка ніби передчувала, що “ця війна вже його забере”, заспокоював тим, що буде постійно писати. Служив у розвідці, де працював зі своїми улюбленими дронами. Поки тривали активні бої на Київщині. А після того, як під натиском Збройних сил російські війська втекли з-під Києва й основний фронт повністю перемістився на південь та схід, Фелікс разом із побратимами вирушив на Луганщину. Останнє повідомлення він сина Олена Куртанич отримала 16 квітня: “Все добре, мамо. Працюємо”. А 18 квітня батькам повідомили, що напередодні їхній син загинув. У той день, 17 квітня, він разом із товаришами по службі з-під Слов’янська приїхав виконувати завдання поблизу Рубіжного на Луганщині. І потрапив під артилерійський обстріл, який дотла випалив усе навколо. Разом із Феліксом загинуло ще четверо побратимів. Тіло Лиса вдалося упізнати лише за ДНК-експертизою…

Номер слайду 16

Номер слайду 17

У ЧОМУ ВИЯВЛЯЄТЬСЯ СИЛА ЛЮДСЬКОГО ДУХУ? . Обговоріть і дайте письмову відповідь на одне із запитань: Якщо життя-найвища цінність, то чому люди інколи жертвують ним заради інших або Батьківщини?Яке життя, на вашу думку, можна вважати бідним, а яке багатим?Чому людей здавна тривожило питання в чому сенс життя? В чому ви бачите сенс життя?

Номер слайду 18

Список використаних джерел:https://goodhouse.com.ua/poradi/14191-shho-take-sila-duxu-viznachennya-ponyattya-v-chomu-polyagaye-i-proyavlyayetsya-sila-i-slabkist-duxu-yak-pidnyati-rozvinuti-v-sobi-silu-duxu-znamenitosti-silni-duxom.htmlhttps://novynarnia.com/2022/06/26/felix-kurtanich/https://znaki.fm/uk/persons/nick-vujicic/

pptx
Пов’язані теми
Етика, Розробки уроків
Додано
13 січня 2023
Переглядів
1318
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку