Презентація: "Дворівнева стеля з ГКЛ"

Про матеріал
В презентації описана технологія виконання монтажу дворівневої стелі з гіпсокартонних листів, чітко висвітлений кожен етап монтажу каркасу та гіпсокартонних листів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Монтаж дворівневої стелі з ГКЛ Викладач: Хмельова Г. М. Міністерство освіти і науки України Державний навчальний заклад Новоград-Волинське вище професійне училище м. Новоград-Волинський 2022 рік

Номер слайду 2

План1. Вступ.2. Необхідні матеріали та інструменти.3. Різновиди гіпсокартону.4. Розмітка.5. Кріплення направляючого профілю UD.6. Кріплення підвісів на стелю.7. Монтаж каркасу першого рівня стелі з ГКЛ.8. Кріплення ГКЛ на перший рівень стелі.9. Монтаж каркасу другого рівня стелі з ГКЛ.10. Кріплення ГКЛ на другого рівень стелі.11. Армування швів між ГКЛ.12. Шпаклювання швів між ГКЛ.13. Зразки робіт.14. Контроль якості.15. Безпека праці.

Номер слайду 3

Вступ. Гіпсокартон - це екологічно чистий і негорючий матеріал. Складається з гіпсової плити, покритої шаром картону. Стельовий гіпсокартон товщиною 9 мм, достатньо гнучкий і легкий, його легко різати будівельним ножем. Встановити дворівнева стеля своїми руками можуть навіть новачки. Дворівнева стеля з гіпсокартону - це сучасне рішення, яке додасть приміщенню стиль, зробить його цікавим. У такої стелі є свої незаперечні переваги. Він приховує всі перепади плит і нерівності, робить стеля ідеально гладким. Під плитами можна заховати всі комунікації, тому для електропроводки і воздухоотводов кондиціонерів не потрібно робити штроби в стінах. А якщо під стелею розмістити сучасні, легкі ізоляційні матеріали, це додатково утеплити приміщення і поліпшить звукоізоляцію. Такого стелі можна надати найбільш вишукані і витончені форми. Можна без проблем встановити різноманітні світильники - точкові і підвісні.

Номер слайду 4

Необхідні інструменти та матеріалимолоток, ніж, рівень, лінійка, рулетка, шпатель, шнур, плоскогубці, кельма.

Номер слайду 5

Для роботи з гіпсокартоном необхідний дриль з перфоратором. І зайвим не буде шуруповерт, оскільки при кріпленні гіпсокартона на саморізи або шурупи доводиться вкручувати їх у великій кількості. Набагато зручніше різати гіпсокартон спеціальною пилкою або спеціальним різаком. Спеціальним обдирним рубанком-рашпілем зручніше вирівнювати торці гіпсокартонних листів. Знімати фаски на торцях гіпсокартонних листів можна за допомогою рубанка-кромки, валиком з голками обробляти листи для їх подальшого зволоження і вигинання з метою надання складної форми. Можна гнути листи і за іншою технологією, але наявність валика прискорює процес.

Номер слайду 6

Крім листів гіпсокартону, будуть потрібні: Профіль направляючий UD для кріплення по периметру кімнати;Профіль стельовий (CD — основа каркаса для кріплення листів ЦК;З’єднувачі типу «краб» для кріплення поперечних направляючих;Підвіси: при установці стелі менш ніж на 12 см від базової поверхні — звичайні прямі, при великому перепаді висот — пружинні;Подовжувачі для профілю. Дюбель-металеві клини;Система швидкого кріплення «на дюбель-цвях» 6х40 або 6х60;Самонарізи для ГКЛ 25-35 мм;Якщо мета установки підвісної стелі — звукоізоляція, то необхідні також звукоізоляційні матеріали.

Номер слайду 7

Стельовий лист гіпсокартону відрізняється від стінового, тільки товщиною в 3 мм. У ньому також немає ніяких додаткових домішок. Ще один плюс, що цей лист дешевше від всіх інших. Застосовується для обшивки стель, в тому числі і багаторівневих, виготовлення криволінійних елементів стель. Товщина листа 9,5 мм. Колір картону світло сірий. Маркування виконане, синім кольором. Розміри листа 1200мм х 2500 мм

Номер слайду 8

Існує кілька типів гіпсокартону, вологостійкий (ГКВЛ) і звичайний (ГКЛ) який можна знайти, якщо відвідати магазин будівельних матеріалів. Вологостійкий матеріал використовують в приміщенні з високою вологістю, наприклад у ванній кімнаті. Ще існує вогнетривкий гіпсокартон, такий матеріал використовується для підвищення пожежної безпеки в приміщенні, так як він має стійкість до впливу відкритого вогню. По складу, гіпсокартон, схожий на будівельний «сендвіч», в якому затверділий гіпс розташовується між двома листами будівельного картону. Матеріал дуже простий у роботі, він практичний і зручний. Ширина листа виконується за стандартом 120 або 60 сантиметрів. А от довжина листа може варіювати від 250 до 400 сантиметрів. Товщина листа, залежить від його застосування від 6,5 до 24 міліметрів. Різновиди гіпсокартону

Номер слайду 9

Розмітка. За допомогою будівельного рівня та відбивного шнура відбиваємо лінію де буде встановлено направляючій профіль UD

Номер слайду 10

Кріплення направляючого профілю UDПо периметру на стінах закріплюємо направляючий профіль UD. Профіль зроблений з оцинкованої сталі товщиною 0,6 мм На підставу профілю приклеюємо ущільнювальну стрічку. Вона, будучи елементом звукоізоляції, гасить вібрації і в деякій мірі захищає від тріщин обшивку з гіпсокартону. Крок фіксації профілю - 50 сантиметрів, тобто на один профіль довжиною 3 метри потрібно 6 дюбелів.

Номер слайду 11

Кріплення підвісів на стелю По розмічених місцях кріплення просверліть отвори під дюбелі. Після цього прикріпіть до стелі прямі підвіси (сталеві пластини) за допомогою перфоратора, дюбелів та шурупів.

Номер слайду 12

Монтаж каркасу першого рівня стелі з ГКЛНесучий стельовий профіль 60\27 закріплюємо до підвісів і монтуємо з кроком 50 см, але найближчий до стіни несучий профіль закріпимо з відступом 10см, на відстані 40см, а всі інші - 50 див. Край несучого профілю, який вставляється в направляючий профіль, НЕ фіксується.

Номер слайду 13

Монтаж каркасу першого рівень завершено переходимо до кріплення гіпсокартоних плит на каркас першого рівня стелі.

Номер слайду 14

Кріплення ГКЛ на перший рівень стеліКріплення гіпсокартонних листів до каркасів першого рівня стелі– процес монтажу гіпсокартонних каркасів після якого влаштовують шви і обшивки з гіпсокартонних листів. Кріплення ГКЛ до каркасів виконують з допомогою шуруповерта з намагніченою насадкою і насадкою-обмежувачем шурупами-саморізами.

Номер слайду 15

Монтаж каркасу другого рівня стелі з ГКЛНаступний крок: монтаж дворівневого стелі з гіпсокартону своїми руками – зборка каркаса для другого рівня стелі з гіпсокартону. Кріпимо профілю UD до стін, але на 10 сантиметрів нижче, ніж каркас першого ярусу стелі. Один кінець профілю CD вставляється в профіль UD, а другий кінець прикручується до п-образним кріпленню. Якщо довжина профілю досить велика, то необхідно встановити п-образки через кожні 50 сантиметрів. Профілю другого каркаса закріплюються рівному під профілями першого каркаса. Довжина профілю повинна бути на 4 см менше, ніж відстань до півкола.

Номер слайду 16

Кріплення ГКЛ на другий рівень стеліКріплення гіпсокартонних листів до каркасу другого рівня стелі.

Номер слайду 17

Ретельно закріплюєм листи гіпсокартону по другому рівню стелі.

Номер слайду 18

У містях з'єднання плит за допомогою малярного ножа вирізаємо фаску. Та грунтуємо шви.

Номер слайду 19

У разі з'єднання плит за допомогою паперової стрічки або стрічки із скловолокна, важливо, щоб шпаклівка мала відповідну консистенцію. З цією метою рекомендується розбавити шпаклювальну масу KNAUH (фюгенфюлер) додаючи приблизно 5% чистої води. Таким чином, приготовану масу наносимо на шви гіпсокартонних плит, пам'ятаючи про те, щоб накладений шар не був надто тонким.

Номер слайду 20

Шпаклювання швів між ГКЛПісля висихання нанесених шарів, при використанні ширшого шпателя, можна нанести наступний шар KNAUF - Saten FINISтак, щоб паперова стрічка була повністю вкрита шпаклівкою. Цю дію повторюємо, наносячи шпаклівку ще ширшими смугами.

Номер слайду 21

Далі слід приклеїти паперову стрічку на шпаклівку і притиснути її шпателем так, щоб витиснути надмір шпаклівки з-під стрічки. Потрібно зважати на те, щоб під час виконання цих робіт стрічка не розірвалася. Для отримання кращого ковзання рекомендується під час притискання шпателя нанести на нього невелику кількість маси.

Номер слайду 22

Зразки робіт

Номер слайду 23

Контроль якостіДля якісного монтажу гіпсокартону насамперед потрібно правильно виконати розмітку підвісної стелі по периметру приміщення на стінах за допомогою водяного та будівельного рівнів. В процесі монтажу постійно перевіряю горизонтальність монтажу гіпсокартону . При опорядженні швів гіпсокартону обов’язково використовую армуючу стрічку – для запобігання тріщин в процесі експлуатації. Всі операції виконую з додержанням технології монтажу ГКЛ.

Номер слайду 24

Безпека праціРоботу слід виконувати в спецодязі (комбінезон, робоча куртка і брюки). Перед виконанням підготовки бетонних поверхонь обшивки ГКП надягнути захисні рукавиці. Потрібно чітко знати призначення кожного інструмента й використовувати ці інструменти тільки для тих операцій, для яких вони безпосередньо призначені. Підключати електродриль до електромережі можна після перевірки його на можливі пошкодження та при вимкненому двигуні. Тримати інструмент в руках потрібно міцно  

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Михайлюк Оксана Ростиславівна
    Галина Михайлівна! Дякую за чудову розробку. Використаю до уроку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
23 січня 2023
Переглядів
533
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку