Презентація Міні – проєкт до модуля « Кулінарія» 10 (11)клас"“Тірамісу” з домашнім сиром. І бонус – рецепт савоярді"

Про матеріал
Міні – проєкт до модуля « Кулінарія» 10 (11)клас"“Тірамісу” з домашнім сиром. І бонус – рецепт савоярді" допоможе колегам підготуватися до уроку з даної теми у будь - якому форматі. Містить короткі відомості про десерт , а також , класичний та більш економний, бюджетний , рецепти страви.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міні – проєкт Модуль « Кулінарія» 10 (11)клас“Тірамісу” з домашнім сиром. І бонус – рецепт савоярдіПідготувала вчитель трудового навчання та технологіїспеціаліст вищої категорії Посад- Покровського ліцею. Чемерейко Тетяна Миколаївна

Номер слайду 2

Тірамісу –досить відомий італійський десерт. Його назва перекладається як «тягни мене вгору», що відображає піднесений настрій під час і після його вживання. Вперше тірамісу приготували для тосканського герцога. Тоді ця повітряна солодкість називалася «суп герцога». Герцог залишився задоволеним і завіз рецепт у Флоренцію, звідкіля він поширився по всій Італії. Сучасну назву десерту дали венеціанські куртизанки, що відзначили його властивість піднімати настрій. Справжній тірамісу можна спробувати тільки на Апеннінському півострові, тому що тільки там роблять ніжний вершковий сир маскарпоне – основний інгредієнт тірамісу. Інші елементи справжнього тірамісу – печиво савойарді й вино «Марсала». Подають охолодженим.

Номер слайду 3

Класичний рецепт десерту Інгредієнти. Витрата,г. Сир маскарпоне250 Печиво бісквітне«Савоярди» («Дамскі пальчики», випечений бісквіт)8 шт. Яйця курячі2 шт. Цукрова пудра40 Сіль3 Какао-порошок або гіркій шоколад10 Лікер«Шеріданс»або«Бейліс» 10 Кава еспрессо (міцна)1 чашка. Вихід 450

Номер слайду 4

Технологія приготування. Міксером збити маскарпоне до кремоподібного стану, вершки - в стійку піну. Жовток розтерти з цукровою пудрою і збити міксером. З'єднати збиті сир, вершки, жовток і все разом ще раз збити. На тарілку викласти шар печива просякнутого лікером «Амаретто» і кавою. Поверх печива викласти з кондитерського мішечка крем. Повторити кілька разів таким чином, щоб вийшло 2-3 шари. Верхнім шаром тірамісу повинен бути крем. Готовий десерт оздоблюють фігурними прикрасами з білого та чорного шоколаду. На поверхні тарілки навколо нього наносять візерунок з солодкого соусу та посипають подрібненими горіхами фундук.

Номер слайду 5

Вимоги до якості. Зовнішній вигляд - привабливий, має вигляд багатошарового десерту з кремом між шарами та на поверхні печива. Зверху оздоблений фігурними прикрасами з білого та чорного шоколаду. Викладений десерт на тарілці навколо нього нанесений візерунок з солодкого соусу, який посипаний подрібненими горіхами фундук. Смак і запах - смак солодкий, ніжний з присмаком сиру маскарпоне, кави, вершків, фундука; аромат властивий продуктам, які входять до складу десерту. Колір - характерний продуктам, з яких приготовлений та якими прикрашений даний десерт. Консистенція - крему ніжна однорідна; печива - злегка пориста, в міру просякнута кавою та лікером. Правила оформлення та подання. Тірамісу подають як десерт після подачі основних страв або як основної страви на сніданок або полуденок. Тірамісу подають на тарілці. Температура подачі - в холодному - температура не вище 0-14 С.

Номер слайду 6

“Тірамісу” подобається, мабуть, усім. Але для нього потрібен дорогий маскарпоне. Я ж пропоную набагато дешевший варіант – з кисломолочним сиром і домашнім савоярді. І виходить так само смачно!

Номер слайду 7

Торт “Тірамісу” з домашнім сиром. Печиво савоярді: 2 яйця (розділити на білки і жовтки), 60 г цукрової пудри, 50 г борошна, 20 г крохмалю, дрібка солі, 2 ст.ложки цукрової пудри для посипки (якщо цукор дуже дрібний можна замінити 1:1).

Номер слайду 8

Ввімкнути духовку на 180 °С, щоб розігрілася. Борошно і крохмаль змішати. Білки збити на невеликих обертах, додавши сіль. Коли білки почнуть пінитися, додати приблизно половину цукрової пудри. Поступово збільшувати оберти і продовжувати збивати до стійких піків. В іншій посудині жовтки збити з рештою пудри. Коли жовтки посвітліють, акуратно додати їх до білків і мінімальною кількістю рухів знизу вгору перемішати.

Номер слайду 9

Далі поступово ввести борошно з крохмалем і теж акуратно перемішати. Готове тісто повинно бути легке і однорідне. На форму застелену пергаментом за допомогою кондитерського мішка (без насадки) викласти палички, щоб вони були максимально однакові (або на спеціальний коврик). Щедро посипати цукровою пудрою і поставити пекти в розігріту духовку на 10-15 хв при 180 °С. Далі вимкнути духовку і привідкривши дверцята сушити ще 15-20 хв.

Номер слайду 10

Крем 400 г сиру перетерти через сито, 400 г сметани, 110 г цукрової пудри. Сметану збити до пишності , додавши пудру. Коли на сметані залишатимуться сліди від збивання - додати сир і все ще раз збити.

Номер слайду 11

У підготовлену форму, застелену харчовою плівкою (готовий торт будемо перевертати), викладали наш тортик. Попередньо заварити міцну каву і можна посолодити за бажанням. На дно форми рівномірно викласти приблизно 1/3 частини крему. Далі викласти в ряд печиво, вмочивши його у каву. Далі знову ряд крему і знову печиво. Так виходить 3 ряди крему і 3 ряди печива.

Номер слайду 12

Варіанти оформлення. Готовий торт накрити плівкою і поставити в холодильник на ніч. Потім дістати його і перевернути на підготовлену поверхню. Акуратно зняти плівку і посипати какао.

Номер слайду 13

Приклади подавання тірамісу:

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
25 січня 2023
Переглядів
845
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку