Презентація "ДЖОН МАЙКЛ ҐРІН. ЖИТТЄВИЙ І ТВОРЧИЙ ШЛЯХ"

Про матеріал
Презентація до уроку з теми "Джон Майкл Ґрін" містить відомості з біографії сучасного американського письменника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЖОН МАЙКЛ ҐРІНЖиттєвий та творчий шлях

Номер слайду 2

Джон Ґрін – американський письменник, автор книг для підлітків, відеоблогер і творець освітніх онлайн відео. Його називають найпопулярнішим автором епохи онлайн-технологій.

Номер слайду 3

Джон Майкл Ґрін (англ. John Michael Green) народився 24 серпня 1977 року в Індіанаполісі, Індіана, в сім'ї Майка і Сідні Ґрін. Після його народження сім'я переїхала в Орландо, Флорида. Джон навчався у Lake Highland Preparatory School в Орландо та Indian Springs School у передмісті Бірмінгема, Алабама. Джон Ґрін часто згадував про те, як над ним знущалися, і яким нещасним він себе відчував у підлітковому віці. У 2000 році Джордж закінчив Кеньон-Коледж з подвійним дипломом з англійської літератури і релігієзнавства.

Номер слайду 4

Після закінчення коледжу Ґрін провів п'ять місяців, працюючи в якості студента капелана в дитячій лікарні. У той час він мав намір стати єпископальним священиком, але робота з дітьми, що страждають від важких захворювань, надихнула його стати письменником. Протягом декількох років Ґрін жив у Чикаго, де працював в якості помічника редактора журналу Booklist. Він писав рецензії і працював над романом «У пошуках Аляски». Літератор також рецензував книги для «Нью-Йорк Таймс»

Номер слайду 5

У 2006 р. став лауреатом премії Майкла Л. Принца за дебютний роман  “У пошуках Аляски”. У 2008 р. за роман “Паперові міста” письменник отримав Премію Едгара Алана По. У 2012 р. роман  ”Провина зірок” визнали найкращим бестселером за версією ”Нью-Йорк Таймс”. У 2014 р. Ґрін потрапив до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу ”Тайм”.

Номер слайду 6

“У пошуках Аляски” (англ. Looking for Alaska, 2005)«Досить Катрін» (англ. An Abundance of Katherines, 2006)«Най сніжить. Три романтичні історії на свята» (англ.  Let It Snow: Three Holiday Romances, 2008), разом із Морін Джонсон та Лорін Міракл«Паперові міста» (англ. Paper Towns, 2008)«Віл Грейсон, Віл Грейсон» (англ. Will Grayson, Will Grayson, 2010), у співавторстві з Девідом Левітаном«Провина зірок» (англ. The Fault in Our Stars, 2012)«Черепахи аж до низу» (англ. Turtles All the Way Down, 2017)Найвідоміші твори

Номер слайду 7

Оповідання:«Приблизна вартість любові Керолайн» (англ. The Approximate Cost of Loving Caroline, 2006)«Великий американський Морп» (англ. The Great American Morp, 2007)«Дивак Гік» (англ. Freak the Geek, 2009)«Причини» (англ. Reasons, 2011)«Двічі за викликом» (англ. Double on Call, 2012)Thisisnottom (2009), інтерактивний роман-загадка. Zombicorns (2010), онлайн новела про зомбі. The War for Banks Island (2012), продовження Zombiecorns, яке розсилається електронною поштою тим, хто пожертвував гроші на проект P4 A. The Sequel, незавершений роман, який став основою для роману «Провина зірок». ІНШІ ТВОРИ

Номер слайду 8

У 2015 році Джон Ґрін потрапив до рейтингу «Форбс» як найбільш оплачуваний автор. Його річний прибуток становить $9 млн. Екранізація роману «Провина зірок» стала лідером бокс-офісу США в день прем’єри, зібравши в американському прокаті $124 438 000. Джон великий фанат футболу і, зокрема, команди Ліверпуль з Англійської Прем'єр-ліги. Письменник – прихожанин єпископальної церкви. У Ґріна є досить похмуре хобі – колекціонувати передсмертні висловлювання зірок. ЦІКАВІ ФАКТИ З БІОГРАФІЇ

Номер слайду 9

ЦІКАВІ ФАКТИ З БІОГРАФІЇБлогери ввели термін «поштовх Джона Ґріна». Так називають эфект, який супроводжує свіжий пост літератора в “Твітері”, після якого спостерігається різке збільшення продажу його книг. за роман «Віл Грейсон, Віл Грейсон», написаний в 2010 році у співавторстві з Девідом Левітаном, Ґрін отримав Премію SBA – першу для книг на ЛГБТ-тематику. У 2017 році Ґрін заявив, що роман «Черепахи аж до низу» – це його перша спроба прямо написати про психічну хворобу, яка переслідує його з дитинства.

Номер слайду 10

НАГОРОДИMichael L. Printz Award (2006)Edgar Allan Poe Award (2009)Corine Literature Prize (2010)New York Times Best Seller (2012)Indiana Authors Award (2012)Children's Choice Book Awards (2013)Los Angeles Times Book Prize (2013)

Номер слайду 11

: Джон Ґрін відомий своєю діяльністю в You. Tube. У 2007 році він запустив канал Vlog. Brothers, який веде разом із братом Генком Ґріном. З того часу Ґрін започаткував багато проектів, як-от Project for Awesome та Vid. Con, та загалом створив із братом 11 каналів різної тематики, в тому числі навчальний канал Crash Course з короткими відеолекціями про літературу, історію та науку. Відеоблоги Ґріна такі ж популярні, як і його книги. ДІЯЛЬНІСТЬ В  YOUTUBE

Номер слайду 12

РОДИНА Має брата Генка Ґріна. У шлюбі із Сарою Уріст Ґрін. Виховує 2 дітей: сина Генрі та дочку Еліс.

Номер слайду 13

БЛАГОДІЙНІСТЬҐрін займається благодійністю, реалізує проекти, спрямовані на підтримку людей, що потребують допомоги. Разом із братом він запустив «Project for Awesome, суть якого полягає в тому, що кожного грудня (починаючи з 2007 року) учасники створюють серію відео, у яких закликають пожертвувати гроші в той чи інший благодійний фонд.

Номер слайду 14

У 2018 р. Джон Ґрін підписав звернення Американського ПЕН-центру на захист українського режисера Олега Сенцова, політв'язня у Росії.

pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
7123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку