Презентація "Ехо Чорнобиля"

Про матеріал

ПРезентація як додаток до заходу присвяченого річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції 26 квітня 1986 роДодатковов використовуввся також звуковий ряд та відеофрагменти


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Чорнобиль – невеличке українське містечко, яких сотні в Україні. У 1971 році неподалік від Чорнобиля розпочали будівництво потужної атомної електростанції. На 1983 рік стали до ладу чотири енергоблоки, приступили до будівництва п’ятого. Згодом, за кілька кілометрів від станції виникло місто. Його назвали Прип’ять – за назвою тутешньої повноводної річки.

Номер слайду 4

Ніщо не віщувало біди. Стояла тиха весняна ніч. Квітень завершував свою вахту в природі і мав передати її травню. Саме в таку з ночей, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській атомній станції сталася аварія – вибухнув один з блоків. Ніч з 25 на 26 квітня, 1година 23 хвилини 43 секунди.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Героями не народжуються, ними стають. На п’яту годину ранку пожежу було ліквідовано. Станцію врятували. Всі 28 чоловік затулили її собою. Шестеро з них загинули Але залишилась радіація… Вона нечутна, невидима, не має запаху і неприступна для наших органів чуття. Але людина беззахисна перед нею.

Номер слайду 7

Десятки тисяч людей брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Значна частина їх одержала серйозні дози опромінення, навіть часто смертельні.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

У сучасному викладі, причини аварії наступні: - реактор був неправильно спроектований і небезпечний; - персонал не був проінформований про небезпеки; - персонал допустив ряд помилок і неумисно порушив існуючі інструкції, частково через відсутність інформації про небезпеки реактора; - відключення захисту або не вплинуло на розвиток аварії, або не суперечило нормативним документам.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

В результаті аварії стався викид радіоактивних речовин, у тому числі ізотопів урану, плутонію, йоду-131 (період напіврозпаду 8 днів), цезію-134 (період напіврозпаду 2 роки), цезію-137 (період напіврозпаду 30 років), стронцію-90 (період напіврозпаду 29 років).

Номер слайду 12

У 1988 році на території, що піддалася забрудненню, був створений радіаційно-екологічний заповідник. Спостереження показали, що кількість мутацій в рослин і тварин хоча і виросла, але не набагато, і природа успішно справляється з їх наслідками.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Багато людей, особливо старшого віку, повернулися до своїх домівок в 30-кілометрову зону.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

... Чорнобиль... Це важка спадщина для майбутнiх поколiнь ...

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Позакласні заходи
Додано
6 січня 2018
Переглядів
1123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку