Презентація "Екологічні наслідки війни"

Про матеріал
6 листопада - Міжнародний дня запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів 5 листопада 2001 року Генеральна Асамблея оголосила 6 листопада кожного року Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів. Приймаючи це рішення, вона враховувала, що шкода, заподіяна навколишньому середовищу під час збройних конфліктів, призводить до погіршення стану екосистем та природних ресурсів на тривалий період після припинення конфліктів і часто торкається не тільки однієї держави і не тільки нинішнього покоління.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Free Powerpoint Templates Негативний вплив воєнних дій на екологічний стан нашої планети Виховна година до 6 листопада - Міжнародного дня запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів Група КП-10

Номер слайду 2

Мета: Показати наскільки сильно діяльність людини - новітня зброя та її застосування, хімічні викиди та війни впливають на екологічну обстановку нашої планети, показати наслідки військових дій в Україні, безвідповідальність керівництва російської федерації для майбутнього людства.

Номер слайду 3

6 листопада - Міжнародний дня запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів 5 листопада 2001 року Генеральна Асамблея оголосила 6 листопада кожного року Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів. Приймаючи це рішення, вона враховувала, що шкода, заподіяна навколишньому середовищу під час збройних конфліктів, призводить до погіршення стану екосистем та природних ресурсів на тривалий період після припинення конфліктів і часто торкається не тільки однієї держави і не тільки нинішнього покоління.

Номер слайду 4

: ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ВІЙНИ Надзвичайно важливі екологічні проблеми, які виникають у світі внаслідок бойових дій – це порушення екосистем, руйнування екологічно небезпечних промислових об’єктів, погіршення санітарно-гігієнічних показників питної води, порушення діяльності природоохоронних територій, загроза радіоактивного забруднення. Внаслідок бойових дій утворюється багато шкідливих та небезпечних речовин, які важко утилізувати та зберігати, а найчастіше їх утилізацією та збереженням ніхто не займається, тому їх просто викидають, що призводить до жахливих наслідків. Якщо врахувати, що багато хімічних речовин не розпадаються сотнями років, а радіоактивні – сотні тисяч, мільйони і навіть мільярди років, то стає зрозумілим, що військова промисловість закладає міну уповільненої дії під генофонд людства. Під час військових дій ніхто не задумується про збереження нашої планети та її багацтв, діє принцип якнайшвидше, якнайдієвіше, якнайдешевше. І саме він призводить до летальних наслідків для всього людства.

Номер слайду 5

ШКОДА ДОВКІЛЛЮ СТАНОВИТЬ … Орієнтовна сума шкоди, яку рашисти завдали довкіллю України, становить понад 962 мільярди гривень. Це тільки пораховано станом на сьогодні. Про це заявив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час брифінгу в Media Center Ukraine.

Номер слайду 6

Природний ландшафт України Наша країна оберігає природу та має величезну кількість заповідників, дендропарків, природно-ландшафтних заповідників, які оберігали декілька поколінь українців

Номер слайду 7

Асканія-Нова – одне з 7 природних чудес України

Номер слайду 8

В окупованій “Асканії Новій” наразі гуманітарна криза

Номер слайду 9

Кінбурнська коса – українські Мальдіви

Номер слайду 10

У травні Кінбурнська коса цілий тиждень горіла через бойові дії. Там горіли реліктові ліси

Номер слайду 11

Святі Гори - національний природний парк

Номер слайду 12

Національний парк “Святі гори” 80% території національного парку “Святі гори” знищено

Номер слайду 13

Криза питної води Через пошкодження інфраструктури водопостачання приблизно 1,4 мільйона людей в Україні зараз не мають доступу до безпечної води, а ще 4,6 мільйона людей мають обмежений доступ.

Номер слайду 14

Вплив війни на навколишнє середовище Через постійний шквал ударів по нафтопереробних заводах, хімічних заводах, енергетичних об’єктах, промислових складах або трубопроводах повітря, вода та ґрунт країни були забруднені токсичними речовинами, пожежами та обвалами будівель, що може спричинити довгострокові загрози здоров’ю, такі як ризик раку та респіраторних захворювань. Багато з цих проблем можна вважати транскордонними, тому вплив буде відчуватися не лише в Україні, але й у сукупності створюватиме серйозні ризики для здоров’я населення..

Номер слайду 15

Вплив війни на навколишнє середовище Серйозні негативні наслідки неминуче виникають внаслідок використання зброї, яка може спричинити гострий і довгостроковий вплив на здоров’я навколишнього середовища Велика кількість покинутих або пошкоджених військових транспортних засобів містить токсичні матеріали, які становлять ризик для цивільного населення і навколишнє середовище, і вимагатиме обережного поводження під час збирання та утилізації.

Номер слайду 16

Хімічне забруднення від обстрілів і ракет Страждають також природа та екосистеми. За оцінками української влади, внаслідок військових дій агресорки-росії постраждали 900 заповідних природних територій України, та приблизно 1,2 мільйона гектарів степів.

Номер слайду 17

Наслідки військових дій порушення, зміна ландшафтів фортифікаційними спорудами; ущільнення ґрунту, знищення чи пошкодження рослин і тварин унаслідок проїзду важкої військової техніки; забруднення поверхневих і ґрунтових вод; накопичення продуктів руйнування будівель; небезпеку спричиняє замінування територій, це високі ризики для життя як людей, так і тварин.

Номер слайду 18

Наслідки військових дій руйнування ґрунтового і рослинного покривів під час ракетних обстрілів, пожеж; забруднення території рештками знищеної військової техніки, паливно-мастильними матеріалами; забруднення повітря внаслідок пожеж; фізичне знищення, травмування тварин,

Номер слайду 19

Що буде після війни? Післявоєнна відбудова буде монументальним завданням і вимагатиме комплексних, добре скоординованих і добре фінансованих зусиль. В Україні вже створено Національну раду з відновлення після війни, яка готує План післявоєнного відновлення та розвитку України. Розробка Плану базується на чудовій співпраці та інституційній спроможності, продемонстровані українською владою на всіх рівнях, муніципалітетами, підприємствами, а також громадянським суспільством.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шмагун Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
17 жовтня 2023
Переглядів
2579
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку