Презентація "Екологічні проблеми людства"

Про матеріал
Розробка виховного заходу з метою розвитку екологічної грамотності учнів. Можна використовувати на уроках екології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Завдання для з’ясування теми заходу кожній команді. Ребус.

Номер слайду 2

Екологічні проблеми людства. Виховна година. Підготувала вчитель хімії та класний керівник 5(9) класу Куп’нської гімназії №1 Пустоварова Ю. Ю.

Номер слайду 3

Мета. Сформувати у дітей основи екологічної культури, поглиблювати розуміння кожним учнем життєвої необхідності охороняти природу; привернути увагу до екологічних проблем та прищеплювати жвавий інтерес до екологічних знань; виховувати любов до природи. привернути увагу до актуальної екологічної проблеми сучасності – засміченості, з’ясувати як впливає погана екологія; знайти шляхи вирішення.

Номер слайду 4

 Завдання– освітні: учасники засвоюють нові знання і закріплюють наявні, ознайомити з глобальними проблемами забруднення планети Земля; прищепити екологічне мислення; сформувати основи екологічної культури; навчити вирішувати екологічні завдання і проблеми;– розвиваючі: в процесі тренінгу відбувається підвищення освітньої мотивації, розвиток творчих здібностей та індивідуальних позитивних психологічних якостей, формування дослідницьких навичок, самореалізація;– виховні: підвищити атмосферу згуртованості і дружби, розвивати самостійність, активність та ініціативність; формувати навички толерантності, взаємодопомоги та інші.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«It's just one straw, it's just one disposable cup, it's just one plastic bag" - 7.4 billion people»

Номер слайду 7

Що таке сміття? 1) Макулатура 2) Tetra Pak 3) Поліетилен 4) Пластик 6) Скло 7) Небезпечні відходи у складі побутових – до них відносяться ртутні термометри, батарейки, люмінесцентні лампи, невикористані ліки, фарби, жири, лаки, розчинники, а, також ABS.8) Органічні відходи 

Номер слайду 8

Щорічно на поверхню нашої планети людство викидає понад 150 мільйонів тон поліетилену. Такі цифри вражають, якщо врахувати, що цей матеріал розкладається щонайменше 200 років.

Номер слайду 9

Діоксини, які можна назвати «екологічним брудом», є побічними продуктами. Забруднюють довколишнє середовище. Усі діоксини є високотоксичними. Завдяки здатності до утворення комплексів, він міцно зв'язується з органічними речовинами ґрунту. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Таким чином, різні об'єкти довкілля є надійними сховищами цієї отрути.

Номер слайду 10

Види пластику та його небезпечні властивості

Номер слайду 11

«Пакет в пляшку»rrrr

Номер слайду 12

Законопроекти В Україні за кілька років можуть зникнути пластикові пакети. 28 січня депутати Верховної Ради зареєстрували законопроект №9507 “Про зменшення кількості окремих видів відходів з поліетилену в цивільному обігу”, яким пропонується обмежити використання пластикових пакетів в Україні. Законопроект розробили на основі Директиви Європейського парламенту № 94/62/EC та чинних законів країн-членів Євросоюзу, йдеться на Євроінтеграційному порталі. В Україні низкою чинних законодавчо-нормативних актів заборонено спалювання листя і побутові відходи, а саме: ст. 50 Конституції України, ст. 9 та 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 16 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Не даваймо себе труїти! Хочеться побажати кожному жителю не бути байдужим як до довкілля, так і до власного здоров'я і не забувати - щоразу, коли бачите спалювання листя, трави чи побутових відходів – повідомте відповідні служби.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хоменко Людмила
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Екологія, Виховна робота
Додано
11 листопада 2020
Переглядів
1809
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку