Презентація "Екологiчнi проблеми Украiни"

Про матеріал

В умовах науковотехнічного прогресу значно ускладнились взаємовідносини суспільства з природою. Людина отримала можливість впливати на хід природних процесів, підкорила сили природи, почала опановувати майже всі доступні відновні і невідновні природні ресурси, але разом з тим забруднювати і руйнувати довкілля.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічні проблеми України. Презентація учнів 9 класу. Матяжа Руслана та Миронова Артема

Номер слайду 2

Зміст презентаціїВирубування лісів України. Забруднення водних ресурсів України. Екологічне забруднення України. Забруднення атмосферного повітря України

Номер слайду 3

Вирубування лісів України. Про зменшення площі українських лісів і про вирубування найстаріших масивів свідчать знімки з космосу. І не дивлячись на те, що в окремих областях лісу стає більше, у переважній більшості 469 його площа зменшується. За останні роки скорочуються площі передовсім старих, зрілих лісів.

Номер слайду 4

ш. Одним з найбільших недоліків контролю за лісами є те, що останню загальнодержавну інвентаризацію лісів проводили ще у 1996 році. Тоді як в офіційних даних виходять з близько 16% лісистості України, цей показник вже менше 11%. Натомість оптимальна частка лісів – це близько 20% української території. І щоб досягнути цього показника у майбутньому треба засадити новими деревами близько 2 – 2,5 млн га.

Номер слайду 5

Забруднення водних ресурсів України. Основними джерелами забруднення природних вод є: Атмосферні води, які несуть значні кількості полютантів (забруднювачів), що вимиваються з повітря і мають переважно промислове походження..

Номер слайду 6

3 За останні декілька десятків років ґрунтові води стали одним із найважливіших ресурсів. Вони є джерелом значної кількості питної води, яка використовується у побуті, а також іде на зрошення.

Номер слайду 7

Екологічне забруднення України. Основна маса відходів в Україні утворюється на підприємствах гірничопромислового, хіміко-металургійного, машинобудівного, паливно-енергетичного, будівельного, целюлозно-паперового та агропромислового комплексів. Загалом на металургійних виробництвах на 1 т сталі утворюється 0,4 т відходів. у кольоровій металургії кiлькiсть вiдxoдiв шламів на 1 т металу становить 10-200 т. У відвалах шлаків країн СНД знаходиться помад 27 млн. т заліза, 335 тис. т мiдi й 2 млн. т цинку

Номер слайду 8

к. У промислових твердих i рідких вiдxoдax трапляються рiзнi токсичні речовини, що несприятливо впливають на здоров’я людей та розвиток рослин i тварин. Так, у вiдxoдax металургійної промисловості наявні солi та оксиди феруму, кольорових i важких металiв. Відходами машинобудування є металобрухт, вагранкові шлаки, травильні розчини та гальванiчнi стоки, в яких містяться цiанiди, хром, нікель, залізо, мідь, цинк, арсен, берилій тощо.

Номер слайду 9

Забруднення атмосферного повітря України. Основним забруднювачем атмосферного повітря в Україні є промисловість: вона робить майже вдвічі більше шкідливих викидів, ніж автотранспорт (відповідно 65 і 35 %).

Номер слайду 10

к. Сучасний розвиток суспільства характеризується великою чисельністю населення, а отже, і зростанням економічних та енергетичних потреб. Потужні викиди промислових шкідливих речовин в атмосферу, вихлопних газів автомобілів, застосування фреонів у побуті спричиняють виникнення парникового ефекту на планеті, та зміну клімату в цілому. Сталий розвиток країни передбачає регулювання усіх сфер діяльності таким чином, аби економічний розвиток сприяв соціальному благополуччю населення, але при цьому не завдавалася шкода довкіллю.

Номер слайду 11

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Виховна робота
Додано
17 листопада 2020
Переглядів
912
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку