Презентація "Забруднення атмосфери Землi"

Про матеріал
В умовах науковотехнічного прогресу значно ускладнились взаємовідносини суспільства з природою. Людина отримала можливість впливати на хід природних процесів, підкорила сили природи, почала опановувати майже всі доступні відновні і невідновні природні ресурси, але разом з тим забруднювати і руйнувати довкілля.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Забруднення атмосфери ЗемліУчениця 9 клас, Войцехівська Марія

Номер слайду 2

Зміст1)Вплив людини на атмосферу2)Джерела забруднення атмосфери3)Основні джерела антропогенного забрудення4)Запиленість5) Забруднення оксидами вуглецю6) Оксиди азоту

Номер слайду 3

Вплив людини на атмосферу. Вплив людини на атмосферу ЗемліАтмосфера Землі зазнає значного впливу життєдіяльності людини. Близько 300 млн автомобілів щорічно викидають в атмосферу 400 млн т оксидів вуглецю, понад 100 млн т вуглеводів, сотні тисяч тонн свинцю.

Номер слайду 4

 Два джерела забруднення атмосфери:                 - природний          - антропогенний. Від природних джерел в атмосферу надходить:- пил космічна (до 5 мільйонів тонн на рік) - пил вулканічна- пил рослинна - пил від ерозії грунту - морська сіль                                                                             - дими від пожеж                                                                         - вулканічні гази                                                                        -гази від розкладання рослин і тварин                                                                       -гази від життєдіяльності рослин і тварин ...         Особливу роль відіграє атмосферна пил. Вона сприяє конденсації парів води і утворення осадков. Джерела забруднення атмосфери

Номер слайду 5

Основними джерелами антропогенного забруднення атмосфери є: 1)теплоенергетика2)транспорт 3)промисловість 4)нафтопереробка і газопереробки 5)випробування зброї.

Номер слайду 6

Запиленість.    Запиленість атмосфери впливає на відбивну здатність Землі. Частинки пилу скорочують доступ ультрафіолетової радіації і утворюють ядра конденсації парів води. Все це збільшує відображає здатність атмосфери і призводить до похолодання клімату. Пил, що потрапила на поверхню льодовиків, поглинає енергію і сприяє їх танення.

Номер слайду 7

Забруднення оксидами вуглецю. Це призводить до підвищення температури преземного шару атмосфери. впливає на організми тварин (руйнує гемоглобін, розчаровує нервову і серцево-судинну системи). Забруднення оксидом сірки. Накопичення кислот і сульфатів в атмосфері призводить до випадання кислотних опадів. У даний час, щільність дощової води над промисловими районами перевищує норму в 10-1000 У підкислених водних екосистемах всі організми швидко вимирають або з-за прямого впливу іонів водню або через неможливість розкладання або через отруєння шкідливими речовинами, що утворюються через дії кислот на грунт.

Номер слайду 8

Оксиди азоту. Освітою атомарного кисню та азоту. Атомарний кисень і озон вступають у з'єднання з вуглеводнями з утворенням вільних радикалів - молекул, з порожніми зв'язками, внаслідок чого володіють високою хімічною активністю. Вільні радикали взаємодіють один з одним і з речовинами, що знаходяться в атмосфері, утворюючи вторинні забруднення - фотохімічний зміг.

Номер слайду 9

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Виховна робота
Додано
17 листопада 2020
Переглядів
666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку