Презентація "Екологiчнi проблеми рiдного краю"

Про матеріал
В умовах науковотехнічного прогресу значно ускладнились взаємовідносини суспільства з природою. Людина отримала можливість впливати на хід природних процесів, підкорила сили природи, почала опановувати майже всі доступні відновні і невідновні природні ресурси, але разом з тим забруднювати і руйнувати довкілля.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Київкарначов дмитро , дмитренко денис.9 клас. Забруднення рідного краю

Номер слайду 2

Зміст1. Забруднення зараз2. Діаграма3. Чорнобиль4. Забруднення води

Номер слайду 3

Київ опинився на другому місці у світі за рівнем забруднення повітря

Номер слайду 4

У Києві спостерігається високий рівень забруднення повітря – за даними IQAir, станом на ранок 12 жовтня українська столиця перебуває на другому місці за цим показником, поступаючись лише індійському Делі.Індекс забруднення повітря у Києві становить 132 пункти за норми у 50 пунктів, і такий рівень спостерігають уже принаймні три дні.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

«Варто зазначити, що у Києві у цьому році буде облаштована муніципальна система моніторингу атмосферного повітря, перші два пости на лівому березі будуть встановлені вже восени. А саме: на вул. Каунаській, 12, Дніпровський район, та вул. Декабристів, 1, Дарницький район. Загалом у Києві буде створено 22 пункти моніторингу. Серверна частина системи моніторингу буде розміщена у центрі обробки даних. А інформація з приладів буде доступна онлайн – планується її оприлюднення на сайті Управління екології та природних ресурсів КМДА», – додав Олександр Савченко.

Номер слайду 8

ЧОРНОБЕЛЬСЬКА ТЕХНОГЕННА КАТАСТРОФА Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60 % радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 000 осіб було евакуйовано із зон забруднення.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ЗАБРУДНЕНЯ ВОДОЙМ Так, «Київводоканал» скинуло більше брудних стічних вод за заводи «Азовсталь» і «Днiпровський меткомбінат»: 283,3 мільйона кубометрів стоків, з яких 18,4 – не очищені, а 264,9 – очищені недостатньо. Найменше забруднень у рейтингу принесло КП «Чортківське ВУВКГ» у Тернопільській області. В цілому найбільших комунальних підприємств-забруднювачів у переліку нарахували 74, натомість промислових – 18. Перелік сформували на основі звітів про використання вод впродовж року. В Україні нараховується 539 компаній, які викинули 952 мільйони кубометрів шкідливих стоків у 2018 році. 918 мільйонів кубометрів бруду скинули підприємства рейтингу.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ВИСНОВОК За декілька років Київ став набагато бруднішим і для цього потрібно його починати приводити до ладу.

Номер слайду 13

КІНЕЦЬ

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Виховна робота
Додано
17 листопада 2020
Переглядів
980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку