Презентація "Екологічні проблеми та їх розв’язування"

Про матеріал

Матеріал до підручника природознавство 5 клас. О. Г. Ярошенко, В. М. Бойко, видавництво СВІТОЧ 2018 р. (§ 44, стр. 188).

Стане в нагоді вчителям - предметникам при вивченні теми - "Екологічні проблеми навколишнього середовища".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічні проблеми та їх розв’язування (до уроку природознавство № 63)

Номер слайду 2

Це порушення природного стану середовища під впливом різних чинників.

Номер слайду 3

Мал. 160 Джерела забруднення

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Звісно ж, перетворення на справжню пустелю не загрожує всій Землі. Це біда районів з посушливим кліматом. Це екологічне лихо символ того, що відбувається нині із Землею. Люди спустошують свою планету. Хіба забруднення повітря і вод не несе хвороби та смерть живому?

Номер слайду 6

Хіба ростучі звалища і кар'єри не гублять родючі землі? Хіба вирубування лісів і винищування видів рослин та тварин роблять планету неживої? Хіба будь-хто, бездумно збиваючи гриби чи прихлопуючи нічим не винних комах, не знищує довкілля? У розореному, зруйнованому природному домі людям не прожити. Навколо сонця звертаються 8 мертвих планет, і лише одна поки що несе у собі життя. Я закликаю всіх тих це життя зберегти, роблячи при цьому все, що ви можете.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Це поступове перетворення посушливих земель в пустелю. Немов іржа лежить на поверхні металу, пустеля розростається, розширює свої кордони, захоплюючи нові райони. Останні 50 років в усьому світі у безплідні пустелі перетворилася площа, рівна половині Південної Америки. На межі спустелення нині 1/5 частину всього світового суходолу, більш ніж 100 країн світу.

Номер слайду 10

Африканська пустеля Сахара, щорічно просувається на південь на відстань до 10 км! Чому відбувається спустелення?

Номер слайду 11

Дефіцит води — нестачі водних ресурсів задоволення біологічної потреби сільськогосподарських культур та інших видів рослинності їхнього нормального зростання і розвитку, і навіть вимоги довкілля за стабілізацією розвитку екологічних процесів. Засуха — тривалий час року з недостатньою кількістю опадів при підвищених температурах повітря. Зміна клімату — посилення посушливості клімату за рахунок збільшення температури повітря.

Номер слайду 12

Вирубування лісу — оголення території зростання і розвитку лісових насаджень, що призвело до порушення снігозатримання, накопичення вологи дощових вод. Випасання худоби — оголення чи зрідженість території пасовищ від рослинності за рахунок збільшення кількості голів худоби. Оголення чи зрідженість лісів, території пасовищ призводить до різкого зниження волого запасу ґрунтів, формованих під впливом убогих атмосферних опадів на пустелі.

Номер слайду 13

Зменшується продуктивність сільського господарства; Скорочується кількість видів тварин і рослин; Збільшуються території пустель; Втрата родючості ґрунтів найчастіше виникає через нераціональне і неправильне ведення меліоративних робіт, що призводить до засолення ґрунтів.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

§ 46 прочитати; Відповісти на питання (всім учням) 1 – 4, стр. 206; Творче завдання: питання 5, стр. 206. Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Назаренко Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
28 жовтня 2018
Переглядів
18657
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку