Предметом дослідження є ґрунт. Об’єкт дослідження – технології, прийоми та методи органічного землеробства. Метою нашої роботи є: розкрити можливості покращення якості ґрунту, використовуючи технології органічного землеробства як ефективний засіб для вирощування екологічно чистих продуктів харчування; з однієї площі отримати подвійний урожай
Пропозиції і план дій1. Огляд літературних джерел з метою ознайомлення з методами і технологіями органічного землеробства.2. З’ясувати шляхи підвищення вмісту органічних речовин у ґрунті.3. Дослідити, як мінімальний обробіток ґрунту впливає на відновлення його родючості та врожайність городніх культур.4. Провести польове дослідження із застосуванням методів органічного землеробства на власній земельній ділянці.
Типи ґрунтів 1. Тундровий глеєвий. 2. Торф'яно-болотний. 3. Підзолистий. 4. Дерново-підзолистий. 5. Болотно-підзолистий. 6. Сірий лісовий. 7. Чорнозем типовий. 8. Лугово-чорноземний. 9. Каштановий. 10. Бурий пустинно-степовий. 11. Солонець. 12. Солончак. 13. Сірозем. 14. Жовтозем. 15. Червонозем. 16. Алювіально-дернові.
Мульчування- перешкоджає випаровуванню вологи з ґрунту біля коріння рослини;- захищає коріння рослин від різких температур;- пригнічує ріст бур’янів, оскільки не пропускає світло;- захищає овочі від гниття на поверхні ґрунту;- сприяє розмноженню й ефективній роботі корисних мікроорганізмів у ґрунті;- затримує корисні речовини в ґрунті, перешкоджаючи їх вимиванню і вивітрюванню;- збагачує ґрунт корисними речовинами і покращує його структуру.