Презентація. Екологічний проект "Мала Білозерка для нас єдина - її збережи, якщо ти Людина!"

Про матеріал
Презентація до екологічного проекту "Мала Білозерка у насєдина, її збережи, якщо ти - Людина!"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мала Білозерка у нас єдина,її збережи, якщо ти - Людина. Екологічний проект. Виконали учні 9-А класу Малобілозерської естетичної школи-інтернату «Дивосвіт»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

АКТУАЛЬНІСТЬ ПРОЕКТУ: В сучасних умовах проблема накопичення твердих побутових відходів є однією з найактуальніших проблем в екологічній безпеці України. Значно поширюються площі несанкціонованих звалищ. Щорічне зростання кількості побутових відходів стає проблемою для підтримання санітарного стану території України, сприяє більш активному поширенню гризунів та забрудненню атмосфери, підземних та поверхневих вод.

Номер слайду 4

ПРЕДМЕТ І ОБ’ЄКТ ДОСЛІДЖЕННЯОб’єктом дослідження є побутові відходи;Предметом дослідження – побутові відходи, як ресурс для створення нових виробів.

Номер слайду 5

МЕТА ПРОЕКТУЗакріпити знання про природу своєї місцевості; звернути увагу на джерела антропогенного забруднення (сміттєзвалища) та їх негативного впливу на довкілля; активізувати науково-дослідну роботу школярів, що сприяє вихованню екологічно свідомих і не байдужих до проблем краю людей; розвивати вміння висловлювати свою думку та захищати її (аргументовано); виховувати почуття господаря своєї землі; створити власноруч предмети та вироби з використаних матеріалів, які зможуть прикрасити наш край.

Номер слайду 6

ЗАВДАННЯ ПРОЕКТУВивчити екологічний стан території села;Проаналізувати терміни розкладання різних видів сміття та ознайомити жителів села з цією інформацією;;Запропонувати заходи щодо подолання проблемної ситуації щодо утилізації побутових відходів;Організувати громадськість села до участі у проекті;Залучати жителів села до створення нових шедеврів із відходів, які стануть окрасою населеного пункту.

Номер слайду 7

ВІДХОДИ — будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворюються у процесі людської діяльності та не мають подальшого використання за місцем утворення чи виявлення та яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення

Номер слайду 8

Побуто́ві відхо́ди — тип відходів, що створюються у житлово-комунальному господарстві (побуті).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Мала Білозерка – моя маленька батьківщина. Мала́ Білозе́рка — село в Україні, у Василівському районі Запорізької області. Центр Малобілозерської сільської ради. Населення становить 5949 осіб. Село Мала Білозерка лежить в балці на одному з витоків річки Велика Білозерка. На річці велика загата. Через село проходять автомобільні дороги та залізниця. На північно-східній околиці села знайдено багаті поклади високоякісної залізної руди. Зустрічається подекуди глина, яку використовують для місцевих потреб.

Номер слайду 13

ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ МОГО СЕЛАколишній склад мінеральних добрив та пестицидівсміттєзвалища

Номер слайду 14

Екологами підраховано:щорічно кожна людина викидає 200 – 250 кг побутового сміття; населення нашого села становить близько 6000 чоловік. Отже, щорічно в Малій Білозерці «виникає» приблизно 1200 – 1500 т сміття.

Номер слайду 15

Шкідливі випари хімічних сполук (мінеральних добрив та пестицидів) призводять до випадання кислотних дощів, наслідки випадання яких ми спостерігали: пошкодження листя та інших частин рослин; змінився хімічний склад ґрунтів; порушились ланцюги живлення в водоймах; живі істоти (тварини і люди) відчули погіршення стану здоров’я (органів дихання)

Номер слайду 16

З МЕТОЮ ЗБЕРЕЖЕННЯ РІДНОГО НАСЕЛЕННОГО ПУНКТУ У ШКОЛІ ПРОЙШЛИКонкурси малюнків, плакатів «Моє рідне село»

Номер слайду 17

Лекції та бесіди

Номер слайду 18

АКЦІЯ «ПІДГОДУЙ ПТАШКУ ВЗИМКУ»

Номер слайду 19

ТРУДОВІ ДЕСАНТИ НА ТЕРИТОРІЇ ШКОЛИ І СЕЛА

Номер слайду 20

АКЦІЯ «БАТАРЕЙКИ, ЗДАВАЙТЕСЯ»Одна батарейка формату AA (пальчикова), може забруднити від 15 до 20 м² ґрунту або 400 л води

Номер слайду 21

ВИСТАВКА ЕКОЛОГІЧНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Номер слайду 22

ФОТОВИСТАВКА «КРАСИВЕ І КОРИСНЕ»РОБОТИ З ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ СТВОРЕНІ ЖИТЕЛЯМИ СЕЛА

Номер слайду 23

«ОХОРОНЦІ ДЛЯ ГОРОДУ» ЗІ СТАРИХ РЕЧЕЙ

Номер слайду 24

НОВОРІЧНІ АТРИБУТИ СТВОРЕНІ УЧНЯМИ

Номер слайду 25

І КОРИСТЬ, І КРАСА

Номер слайду 26

ЛІТНІЙ ДУШ І ТУАЛЕТ – ЗІ СТАРИХ СТРІЧОК ДЛЯ КРАПЕЛЬНОГО ПОЛИВУ

Номер слайду 27

ЗАПОЧАТКОВАНО ПАРК ДРУЖБИ

Номер слайду 28

У ПРОЕКТІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ УЧНІ ТА ВЧИТЕЛІ, БАТЬКИ, ПРАЦІВНИКИ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ, БУДИНКУ КУЛЬТУРИ ТА ДИТЯЧОГО САДКА «СОНЕЧКО»

Номер слайду 29

РЕЗУЛЬТАТОЧИЩЕНІ ВІД СМІТТЯ: Територія кладовища, сільський парк, провулки села, прилегла територія сільського сміттєзвалища;Облагороджені шкільні та дитсадкові двори. Започатковано парк Дружби. Озеленення клумб та пришкільних ділянок. Грунти села частково «врятовані» від батарейок.

Номер слайду 30

ВИСНОВОК Над нашим проектом ми довго трудились, Багато чого у процесі навчились, Звичайно ж, Америку ми не відкрили, Та рідне село ми ще більш полюбили. Ліси і водойми не треба бруднити, Не треба листочки осінні палити, Нашу природу будем цінити, Ми теж її діти і нам тут жити! Хай буде завжди у селі нашім чисто, Нащадкам лунає девіз урочисто: МАЛА БІЛОЗЕРКА У НАС ЄДИНА, ЇЇ ЗБЕРЕЖИ, БО ТИ – ЛЮДИНА!

Номер слайду 31

Номер слайду 32

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Інші матеріали
Додано
29 січня 2020
Переглядів
949
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку