Презентація "Екологічний проект "Ти - саме життя..."

Про матеріал

Презентація "Екологічний проект "Ти - саме життя..." формує екологічну культуру.

Матеріал можна використати на уроках природознавства, географії, біології, екології, позакласних заходах, тощо .

До слайдів додається інформація-супровід:

розміщена на сайті "На Урок" від 01. 03. 2019 , географія, 6 клас, матеріали до уроків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічний проект на тему: «Ти – саме життя…»Вода?!Підготуваливчитель екологіїБортнічук Т. Я. таучениця 11 класу. ЗОШ I-III ст. с. Пісочне. Крисак Діана

Номер слайду 2

Voda багатство

Номер слайду 3

Мета:виявити основні забруднювачі водойм України;виробити заходи щодо зменшення забруднення води; формувати екологічну культуру населення.

Номер слайду 4

Завдання: Опрацювати інформацію Інтернет - ресурсу та друкованих джерел інформації. Провести власні дослідження: а) обстежити територію заплави р. Стохід поблизу с. Гулівки; б) виявити потрапляння бруду у воду за один день побуту. Обстежити територію прилеглу до заплави р. Стохід у районі с. Гулівки. Проаналізувати динаміку забруднення. Виробити правила поведінки з метою збереження води.

Номер слайду 5

І у багатьох виникає питання: «Хіба мало води на Землі?»

Номер слайду 6

Прісна вода 3%Солона вода 97%

Номер слайду 7

Але, як писав один з мандрівників: "Серед океану, відкритого для Європи Колумбом, тепер не можна занурити руку в воду, щоб не вимазатись брудом".

Номер слайду 8

Власне дослідження.. Давайте проведемо невеликий дослід ( чиста вода). Давайте подивимося, що відбувається щоранку? Ми встали вранці, почистили зуби (в банку з водою додаємо пасту). Потім поснідали, прибрали зі столу і вимили посуд (додаємо в банку з водою миючий засіб). Увечері ми малювали (додаємо підфарбовану гуашшю воду). Що вийшло?

Номер слайду 9

Такою водою можна напоїти рослини і тварини? Вони зрадіють? Звичайно, ні! Повернена нами брудна вода, може стати причиною їх неблагополуччя. Захворіють риби, захворіють птиці, зів'януть рослини.

Номер слайду 10

Що ж забруднює воду?

Номер слайду 11

Забруднення. Фізичне (пісок, глина, намул)Хімічне(органічні, неорганічні домішки)Біологічне(бактерії, віруси, спори грибів, яйця гельмінтів)Теплове(підігріті води)Радіаційне(радіоактивні речовини)Типи забруднення вод

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Р. Турія

Номер слайду 18

Екологічну акцію «Чисте місто» провели у Ковелі. Місцеві дайвери взялися очистити від підводного мотлоху дно річки Турії, а громадські активісти молодіжних організацій прибирали прибережну смугу головної водної артерії міста залізничників. У Ковелі виклик усталеним традиціями масового безкультур'я кинули не лише на суші, а й під водою. Хто, як не ці хлопці у гідрокостюмах, краще знає? Під водою Турія не менш засмічена, ніж на поверхні. Кілька годин «екологічного пірнання» – і на березі Турії складуть десятки кілограмів сміття, піднятого з дна ріки.

Номер слайду 19

Р. Стохід

Номер слайду 20

За власними спостереженнями…Заплава річки Стохід поблизу с. Гулівки.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Висновок. Наслідки забруднення води не спонтанні або миттєві. Вчені "придумують" шокуючі відкриття, які покращують наше життя, але шкодять довкіллю. На планеті накопичується безліч речовин та тіл неприродного походження. Техногенне навантаження стрімко зростає. Потерпає від нього і вода. Життя опиняється під загрозою. Втручаючись у природу ми часто отримуємо неочікувані результати. Кожен наш крок повинен бути виваженим та обдуманим, дії – прогнозованими. І перш ніж очищати що-небуть за допомогою води, потрібно очистити саму воду.

Номер слайду 24

Хоча найбільшими забруднювачами водойм є промислові підприємства, сільське і комунальне господарство – та навіть незначний внесок кожного з нас в збереження того, що дала нам природа, здатний, з невеличкої краплинки перетворитись у величезний океан позитивної енергії, яка допоможе воді самоочищатися. Вдячність природи проявиться багатством органічного світу.

Номер слайду 25

Дякую за увагу!

pptx
Додано
21 липня 2018
Переглядів
1734
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку