Презентація "Екологічний слід"

Про матеріал
Екологічний слід — міра потреб людини у екосистемах планети. Це стандартизований показник, що відображає попит людської популяції на природній капітал, який може навіть перевищувати екологічну спроможність планети до регенерації цього капіталу. Термін «екологічний слід» був введений в обіг у 1992 році канадським професором Вільямом Різом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічний слід. Практичне завдання

Номер слайду 2

Екологічний слід — міра потреб людини у екосистемах планети. Це стандартизований показник, що відображає попит людської популяції на природній капітал, який може навіть перевищувати екологічну спроможність планети до регенерації цього капіталу. Термін «екологічний слід» був введений в обіг у 1992 році канадським професором Вільямом Різом. Екологічний слід. Населення переважної більшості розвинутих держав використовує більше природного капіталу, ніж генерується на власній території. Таким чином, навантаження на навколишнє середовище в розвинутих країнах, більше, аніж в інших. Було вирахувано так звані екологічні межі, які б дозволяли природі підтримувати людську діяльність в рамках існуючого способу життя. Вони становили 1,8 га на одного мешканця планети. ООН вираховує екологічний слід людства щорічно.

Номер слайду 3

Реальні кроки. Навіть зараз, зовсім не обов'язково забувати про те, що відбувається за дверима вашого будинку — у великому світі. У тому числі не варто забувати і про екологію. Щоб допомогти планеті, не обов’язково вдаватися до радикальних методів, ми завжди можемо зробити своє життя більш екологічним.

Номер слайду 4

Крок 1 Відмовитися від поліетиленових пакетів, одноразових пляшок та посуду.

Номер слайду 5

Почати сортувати сміття і віддавати на переробку. Крок 2

Номер слайду 6

Крок 3 Бути енергоефективним у побуті, економити воду та електроенергію, папір.

Номер слайду 7

Крок 4 Своїм прикладом надихати інших, проводити агітаційну роботу серед родичів та знайомих. Створювати агітаційні листівки та поширювати їх у мережі інтернет.

Номер слайду 8

http://ecoosvita.org.ua/calc. Для того щоб обчислити екологічний слід, необхідно вибрати відповідне вашому способу життя твердження, а програма проведе додавання/віднімання необхідної кількості балів, автоматично. В результаті ви отримаєте величину свого екологічного сліду. Твій екологічний слід

Номер слайду 9

Екологічно свідома людина

Номер слайду 10

Домашнє завдання: Обчислити свій екологічний слід. Фото результату надіслати в classroom

Номер слайду 11

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
8 жовтня
Переглядів
49
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку