Презентація "Екзотичні види молотків "

Про матеріал
Матеріал прозентації допоможе розширити знання учнів про екзотичні види молотків, їхній вигляд та призначення, збагатить словниковий запас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екзотичні типи молотків

Номер слайду 2

Молоток зварювальника - Молоток зварювальника представляє собою спеціальний ручний інструмент, призначений для видалення шлаку, очищення швів та інших зварювальних робіт. Модель широко застосовується в роботі електрозварювальниками ручного дугового зварювання. Головка молотка виготовлена з кованої інструментальної сталі спеціального гартування, що надає виробу міцність та подовжує термін його служби. Із захисно-декоративною метою поверхня відполірована.

Номер слайду 3

Молоток скляра - Склярський молоток — невеличкий молоточок вагою 100 — 125 г, споряджений довгим вузьким бійчиком. Уживається для склярських робіт, при встановленні шибок у рами.

Номер слайду 4

Молоток гіпсокартонника Молоток для гіпсокартонних панелей — молоток з хвостом у формі сокири, призначеним для розрубування листів гіпсокартону.

Номер слайду 5

Молоток експерта по бетону. Призначений для визначення твердості бетонних виробів, провадиться у кількох різновидах: Молоток Шмідта — базується на вимірюванні висоти відскоку;Молоток Физделя — міцність бетону визначається глибиною залишеного сліду на поверхні сферичної ударної частини;Молоток Кашкарова, найточніший з усіх. Міцність бетону визначається порівняно глибини сліду на бетоні і контрольній металевій пластині, що вставляється з протилежного боку бойка. Від сили удару і швидкості руху молотка точність визначення не залежить.

Номер слайду 6

Зворотний молоток Використовується при кузовному ремонті автомобілів і роботах з тонкою бляхою. З звичайним молотком має мало спільного — це складна система вакуумних присосок, гачків, втулок і інших деталей, що взаємодіють між собою за досить непростою схемою.

Номер слайду 7

Молоток хірургічний Використовується для ударів по хірургічному долоту або стоматологічних інструментах. Виготовляється з високоякісної медичної сталі, чавуну, латуні, оснащується полімерними накладками для зниження шуму від удару.

Номер слайду 8

Молоток неврологічний Неврологічний молоток — металевий молоток з пластиковим бійчиком, уживаний неврологами для діагностики рефлексів.

Номер слайду 9

Молоток аукціоніста. Молоток аукціоніста (молоток судді) — молоток, що уживається на аукціонах та судових засіданнях. Робиться із благородних порід дерева, комплектується відбійником — дерев'яним кружальцем.

Номер слайду 10

Молотки вузького призначення:іскробезпечні, з берилію або алюмінію;шпалерні;кухонні, для відбивання м’яса;для укладання мозаїки;бондарські;геологічні;альпіністські;залізничні;скобозабивні.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
Інкл
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
137
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку