Презентація " Електроліз.Застосування електролізу"

Про матеріал
Історія відкриття електролізу. І та ІІ закони Фарадея. Застосування електролізу в різних галузях
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електроліз. Застосування електролізу. Підготувала вчитель фізики. Ворсуляк Юлія Вітольдівна

Номер слайду 2

Поняття про електроліз. Електроліз - розклад речовин постійним електричним струмом. Електроліз полягає в електрохімічних процесах окиснення та відновлення на електродах.

Номер слайду 3

Історія відкриття. У 1800 році англійські дослідники Нікольсон і Карлейль відкрили електроліз: вони встановили , що під час проходження постійного електричного струму вода розкладається на водень і кисень. У 1834 році ангійський фізик Майкл Фарадей відкрив 2 закони електролізу.

Номер слайду 4

Закони електролізу. Закон 1. Маса речовини, яка виділяється при електролізі прямопропорційна величині заряду, що пройшов через електроліт. Закон 2. При однаковій кількості електрики маса речовини, яка виділяється при електролізі пропорційна відношенню молярної маси речовини до валентності. F - число Фарадея

Номер слайду 5

Застосування електролізу Електрохімічні процеси широко застосовуються в різних галузях сучасної техніки, в аналітичній хімії, біохімії і т. д. У хімічній промисловості електролізом одержують хлор і фтор, луги, хлорат і перхлорат, надсірчану кислоту і персульфати, хімічно чисті водень і кисень і т. д. Застосування електролізу: 1. Отримання хімічно чистих речовин 2. Гальваностегія (покриття предметів неокислюючими металами для захисту від корозії) 3. Гальванопласлика (галузь прикладної електрохімії, сенс якої полягає в отриманні електролітичним шляхом металевих копій будь-яких предметів)

Номер слайду 6

Очищення води від домішок. Електроліз застосовується у важливому для життя процесі – очищення води від домішок. При прямому електролізі води, може перебігати ряд складних окисно-відновних електрохімічних процесів, серед яких утворення гіпохлорит іону, кисню, водню, пряме окислення присутніх у воді органічних сполук та іонів.

Номер слайду 7

Одержання хімічно чистих речовин для хімічної промисловостіАлюміній отримують електролітичним способом з глинозему. Здійснивши, наприклад, електроліз розчину кухонної солі Na. Cl, ми можемо отримати відразу 3 корисних хімічних речовини: Газоподібні водень і хлор, а також розчин їдкого натру Na. OH

Номер слайду 8

Висновок Отже, відкриття явища електролізу зробило значний крок для розвитку техніки. Сьогодні електроліз застосовується у багатьох галузях промисловості: металургійній, хімічній, електрохімічній та ін. За допомогою електролізу отримують такі метали як алюміній, магній, натрій, літій, які дуже важко отримати іншим шляхом. Широко застосовується рафінування міді, свинцю, нікелю, срібла та інших металів.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Богдан Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Danchenko Yuliya Mykhailivna
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 травня 2020
Переглядів
28405
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку