Презентація "Елементи акробатики"

Про матеріал
Презентація ознайомить учнів початкових класів з елементами акробатики. Буде корисною під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Елементи акробатики

Номер слайду 2

Групування. Групування - це зігнуте положення тіла, при якому коліна підтягнуті до плечей, лікті притиснуті до тулуба, а кисті захоплюють середину гомілки (стопи й коліна злегка розведені). Групування служить основною підвідною вправою, до перекатів і сальто в групуванні. Групування виконують в присіді (мал. а), сидячи (мал. б), лежачи на спині (мал. в).

Номер слайду 3

З в.п. руки вгору, швидко присісти й прийняти положення в угрупованні в присіді, звертаючи увагу на вміння округляти спину. Вправа 1 Групування в присіді

Номер слайду 4

Групування в присіді сидячи Вправа 2 З положення упору сидячи позаду швидко зігнути ноги й згрупуватися.

Номер слайду 5

Вправа 3 Групування лежачи на спині . Лежачи на спині руки нагору, швидко зігнути ноги й згрупуватися.

Номер слайду 6

Перекид вперед в упор присівши. Вправа 11. Перекид вперед з упору присівши в положення сидячи (в групуванні): прийняти упор присівши, руки трохи вперед, переносячи центр ваги на руки, згинаючи їх, відштовхнутись ногами і, енергійно згрупувавшись, перевернутись через голову до положення групування сидячи. 2. Перекид вперед з упору присівши до упору присівши виконується так само, як і перекид вперед до положення сидячи. Проте щоб перейти в упор присівши, треба швидко і енергійно групуватись.

Номер слайду 7

Перекид назад - виконується з положення упор присівши. Далі перекат на спину, енергійно зігнути в колінах ноги і прийняти положення групування. Продовжити перекат, поставити зігнуті у ліктях руки на гімнастичний мат біля голови і спираючись на руки, перейти в упор присівши чи на коліна. Вправа 2 Перекид назад

Номер слайду 8

Вправа 3 «Міст» з положення лежачи на спині 1. Лежачи на спині, сильно зігнути ноги й розвести їх (на довжину стопи).2. Носки розгорнути на зовні, руками обпертися в плечі (пальцями до плечей. 3. Випрямляючи одночасно руки й ноги, прогнутися й нахилити голову назад.4. Згинаючи руки й ноги, нахиляючи голову вперед, повільно опуститися на спину у вихідне положення. При виконанні намагатися повністю розігнути ноги й перевести масу тіла на руки.

Номер слайду 9

Вправа 4 Виконуй цю вправу з положення лежачи на спині, руки вздовж тулуба. Опираючись на потилицю й лопатки, піднімай зігнуті ноги й тулуб угору, тримаючись руками за спину. Випрям ноги.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
1548
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку