Презентація "Елькано"

Про матеріал
У презентації розповідається про життєвий шлях мореплавця Елькано та його відкриття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хуа́н Себастья́н Елька́но

Номер слайду 2

Баскійський мореплавець, що здійснив першу навколосвітню подорож 1476 — 4 серпня 1526

Номер слайду 3

1509 року був учасником іспанської експедиції кардинала Франсіска Хіменеса де Сіснероса (архієпископ головної католицької церкви в місті Толедо)

Номер слайду 4

Згодом оселився в Севільї і став капітаном торговельного судна. Віддав судно ґенуезьким банкірам, аби сплатити борг, чим порушив іспанське право.

Номер слайду 5

Король Іспанії Карл V замінив покарання на участь в експедиції Фернана Маґеллана до Східної Індії, яка стала першою навколосвітньою подорожжю.

Номер слайду 6

20 вересня 1519 р. експедиція з п'яти кораблів та 234 членів екіпажу вийшла в море і взяла курс на захід. Подорож тривала три роки.

Номер слайду 7

Під час плавання стояла чудова погода і Магеллан назвав цей океан Тихим.

Номер слайду 8

Тривале плавання було дуже тяжким: команди кораблів Тривале плавання було дуже тяжким: команди кораблів страждали від нестачі харчів і води, вмирали від цинги та інших хвороб. Більшість моряків загинули.

Номер слайду 9

Спершу Елькано був капітаном «Консепсьйон»! Та після бунту моряків на цьому судні, Магеллан запроторив Елькано до в’язниці на п’ять місяців.

Номер слайду 10

Але після смерті Магеллана 27 квітня 1521 року Елькано випутили із в’язниці. На той час в експедиції брали участь лише 2 кораблі Вікторія та Тринідад (інші три загинули). Елькано став капітаном Вікторії.

Номер слайду 11

«Тринідад» потрапив у смугу зустрічних вітрів і змушений був повернутися до Молуккських островів, де був захоплений в полон португальцями. Більшість його екіпажу загинула на каторзі в Індії.

Номер слайду 12

6 вересня 1922 року «Вікторія» під командуванням Елькано дісталася до Іспанії, ставши єдиним кораблем флотилії Магеллана, що переможно повернувся до Севільї. На кораблі було вісімнадцять мандрівників.

Номер слайду 13

Виконала: учениця 6 класу Юхименко Софія

ppt
Додано
1 грудня 2019
Переглядів
742
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку