Презентація "Емоційна грамотність"

Про матеріал
Презентація до теми "Емоційна грамотність" за програмою курсу "Вчимося жити разом".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 12.  Емоційна грамотність. Комунальний заклад “ Одноробівський ліцей ” Золочівської селищної ради. Підготувала: вчитель Одноробівського ліцею Вікторія Ткаченко

Номер слайду 2

на цьому уроці ви:• пригадаєте, що таке базові емоції; • потренуєтеся контролювати емоції; • проаналізуєте фізичні, розумові та емоційні способи керування стресами; • відпрацюєте вміння змінювати негативні думки на позитивні; • розвиватимете навички самоконтролю й керування стресами.• базові емоції • саморегуляція • самоконтроль • стрес

Номер слайду 3

Базові eмоціїЕмоції відіграють важливу роль у житті кожної людини. Деякі емоції однаково виявляються у будь-якої людини, незалежно від її культурної приналежності, віку, статі тощо. Такі емоції називають базовими.• Розгляньте мал. 42. Пригадайте, в яких ситуаціях ви відчували ці емоції. Зобразіть одну з базових емоцій трьома способами: словами, мімікою та жестами.

Номер слайду 4

eмоції у світі природи. Перейдіть за покликанням http://is.gd/2 Ylzt. H або QR-кодом. Завантажте і заповніть бланк «Що я зараз відчуваю?» Проаналізуйте базові емоції. Опишіть їх поведінкові прояви.

Номер слайду 5

Саморегуляція і самоконтроль. Зріла людина здатна керувати своїми емоціями й поведінкою. Вона планує свою діяльність, визначає мету і способи її досягнення, приймає рішення, виважено реагує на труднощі. Вона добре розуміє природу своїх емоцій і здатна керувати їх проявами. Все це називається саморегуляцією.• Запишіть на бланку «Способи самоконтролю» свої ідеї щодо контролю емоцій. Презентуйте свої відповіді у  класі. Обговоріть, які способи самоконтролю виявилися новими для вас, а які ви вже використовували.

Номер слайду 6

Важливою складовою саморегуляції є емоційний самоконтроль (мал. 43)- познайомтесь із Загальною стратегією самоконтролю.

Номер слайду 7

Що таке стрес Стрес — це стан психологічного та фізичного напруження, що виникає як реакція організму на зміну внутрішнього чи зовнішнього середовища. До стресу можуть призвести, наприклад, погана оцінка, спортивні змагання, візит до стоматолога, зустріч із неприємними людьми, небезпечна ситуація, конфлікт тощо. Виконайте вправу «Оцінюємо силу стресорів». Для цього розкладіть на підлозі в лінію картки від «0» до «10». Почергово називайте стресор і займайте місце від «0» до «10» відповідно до того, з якою силою цей стресор впливає на вас.

Номер слайду 8

Керування стресами. Керувати — означає впливати, контролювати, змінювати в бажаному напрямі. Уміння долати труднощі, які зазвичай призводять до стресу, дарує людині задоволення, підвищує самоповагу, додає енергії, збагачує життєвий досвід.- Які способи керування стресом використловуєте ви?Розгляньте мал. 45. Обговоріть, які ще фізичні, емоційні та інтелектуальні способи подолання стресу можна запропонувати.

Номер слайду 9

Позитивне мислення. Негативні (песимістичні) думки посилюють стрес і його самопідтримку. Позитивне (оптимістичне) мислення послаблює емоційне напруження, допомагає знайти ефективне рішення і діяти відповідно до обставин. Приклади того, як змінити негативні думки на позитивні, наведено на мал. 46.

Номер слайду 10

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 11

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 12

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

pptx
Додано
14 березня
Переглядів
103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку