Презентація "Енергозбереження в твоєму домі"

Про матеріал
Презентація до уроку "Дизайн та технології" 4 клас з теми "Енергозбереження в твоєму домі" допоможе учням краще зрозуміти тему уроку, донесе до них необхідність в економії електроенергії та використанні енергозбережувальних ламп та альтернативних джерел енергії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Енергозбереження в твоєму домі

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Що таке енергія?Енергія – це величина, що показує, яку роботу може виконати тіло. Енергія необхідна для того, щоб розпочати рух, щось підняти, нагріти, освітити. Енергія не матеріальна. Ми не можемо її побачити, взяти до рук, скуштувати на смак. Нічого навколо нас не робиться без участі енергії.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

  Енергозбереження – заходи, спрямовані на заощадження теплової та електричної енергії,а також використання альтернативних джерел енергії.

Номер слайду 7

Енергозбереження зменшує споживання енергетичних послуг. Його результат - зростання якості довкілля, національної безпеки та особистої фінансової безпеки. 

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Необхідно ощадливо використовувати воду.

Номер слайду 10

Місцеве освітлення

Номер слайду 11

Альтернатива є! Енергозбережувальні лампи нового покоління…

Номер слайду 12

= 18 Вт = 100 Вт

Номер слайду 13

Чи економно ми споживаємо тепло в наших будинках?

Номер слайду 14

Як утеплений твій дім?

Номер слайду 15

Топ-15 способів зекономити електрику в побутіЗавжди вимикайте світло, виходячи надовго з приміщення. При виході з будинку вимкніть з розеток всі побутові прилади, крім холодильника. Замініть лампи розжарювання на енергозберігаючі. Вони не тільки економлять електрику, а й служать в 5-8 разів довше. Правильно використовуйте електрочайник. Щоб заощадити електроенергію, дотримуйтеся простих правил: кип'ятити стільки води, скільки потрібно в даний момент, і своєчасно видаляйте накип у чайнику.

Номер слайду 16

Не допускайте нагрівання холодильника прямими сонячними променями і не ставте його біля плити або батареї опалення. Завантажуйте пральну машину згідно з інструкцією. Під час прасування намагайтеся починати і закінчувати процес прасуванням речей, що потребують низького температурного режиму. Не забувайте міняти або чистити фільтри пилососа. Підбирайте посуд правильного розміру. Каструлі і сковороди повинні відповідати діаметру конфорки вашої електроплити.

Номер слайду 17

Налаштуйте в комп'ютері режим енергозбереження, при якому можна заощадити до 50% електроенергії. Включайте кондиціонер лише тоді, коли закриті всі вікна і двері. Додайте світильники у всіх ключових місцях квартири. Частіше мийте лампи, плафони і вікна. Бруд і пил знижують освітленість в приміщенні на 30%. Використовуйте нічний і денний тариф на електроенергію. Встановіть систему «розумний дім», яка активно використовується в Європі.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

pptx
До підручника
Трудове навчання 4 клас (Павич Н. М., Бучківська Г. В.)
Додано
19 березня
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку