Презентація "Етапи розробки презентації"

Про матеріал
(Інформатика, 9 клас. Рівкінд Й. Я., Лисенко Г. І., Чернікова Л. А., Шокатько В. В.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Етапи розробки презентацій. Вимоги до презентації. Дизайн. Макети слайдів. Шмаленко Олена

Номер слайду 2

Презентація. Презентація (від англ. рrеsеntаtіоn — подання, вистава) — це виступ, доклад, захист проекту, демонстрація ідей, людей, виробів, матеріалів, процесу, послуг тощо. Комп’ютерні презентації — це електронні документи з комплексним мультимедійним вмістом і особливими можливостями керування відтворенням (показом). Відтворення може бути автоматичним або інтерактивним, у тому числі й дистанційним. Завдання презентації — подати інформацію в цікавій і доступній формі

Номер слайду 3

Застосунки. Libre. Office Impress. Zoho Show. Microsoft Office Sway. An. FX Visual Design. Videopad Editor. Virtual Tour Builder. Microsoft Power. Point

Номер слайду 4

Найчастіше, для створення презентації, використовують застосунок Microsoft Office Power. Point

Номер слайду 5

Місrosoft Power. Point – це програмне забезпечення, що дозволяє оформлювати інформацію у такому форматі, у якому буде зручно представити її за допомогою мультимедійного проектора.

Номер слайду 6

Види презентацій. СЛАЙДОВІПОТОКОВІДоповідач керує показом презентацій, змінюючи та контролюючи послідовність появи слайдів та певних об’єктів на них. Є можливість налаштувати автоматичний показ об’єктів через певні інтервали часу. Презентації призначені для неперервного відтворення послідовності (потоку) об’єктів із заздалегідь визначеним часом показу кожного з них. Слайд презентації – це окрема екранна сторінка, що може містити текстові, графічні, ведео- та звукові об’єкти, гіперпосилання.

Номер слайду 7

Microsoft Office Power. Point Лінійка. Область структури слайдів. Стрічка. Кнопка Office. Слайд. Режими перегляду презентаціїЗміна масштабу. Смуга прокручування. Рядок заголовку вікна

Номер слайду 8

Етапи розробки презентаціїВизначити мету. Підібрати матеріали. Розробити структуру. Створити презентацію. Показ/Виступ. Під час створення презентація обов'язково треба врахувати: мету виступу, аудиторію та наявність відповідного обладнання в приміщенні.

Номер слайду 9

Для створення і демонстрування презентацій використовують спеціальні пристрої:

Номер слайду 10

Дизайн(англ. Design - задум, план, проект, ескіз, композиція) це процес художньо-технічного проектування виробів або їхніх комплексів. Копм’ютерний дизайн – технологія створення та обробки графічних зображень за допомогою комп’ютерної техніки.

Номер слайду 11

Принципи дизайну. Застосування комп’ютера дизайнером дозволяє переглянути безліч варіантів, зробити незвичайні ефекти та кольори предметів. А допомагають їм знання з наступних наук: Композиція – наука про узгодження складових об’єкта для надання йому зовнішньої привабливості та функціональності, а також і результат такого узгодження. Колористика – наука про колір, його властивості, особливості сприйняття кольорів людьми різних вікових і соціальних категорій тощо. Ергономіка – наука про ефективність використання людиною пристроїв, засобів, інструментів на основі врахування особливостей побудови та функціонування людського організму.

Номер слайду 12

Принципи дизайну. Композиція – визначається структура презентації , використання у презентації слайдів різних типів, а також система навігації – переходи від одного слайду до іншого, наявність гіперпосилань та інших елементів управління Колористика – для створення ефективної та гармонійної презентації слід правильно вибрати її основний колір – колір тла більшості слайді, який і буде створювати загальний настрій глядача. Ергономіка – ефективне використання пристроїв, засобів, інструментів Червоний – енергійний, агресивний, збуджуючий, на певний час активізує всі функції організму, піднімає настрій. Жовтий – зменшує втомлюваність, стимулює органи зору і нервову систему, сприяє розумовій діяльності та вирішенню проблем. Зелений – найбільш сприятливий для людини, зменшує напругу й заспокоює нервову систему, на тривалий час збільшує працездатність. Блакитний – знижує значення більшості фізіологічних властивостей організму – пульсу, тиску, тонусу м’язів.

Номер слайду 13

Вимоги до презентаціїДля використаних цитат, графіків, зображень із зовнішніх джерел потрібно вказувати посилання. Усі слайди мають бути витримані в одному стилі. Підписи до ілюстрацій доцільно розміщувати знизу. Текст пояснень має бути коротким і складатися з простих речень. Заголовки мають бути короткими, привертати увагу аудиторії та узагальнювати головну думку. Кожен слайд має відображати одну думку.

Номер слайду 14

Стильове оформлення презентаціїСтиль оформлення слайда задає формат символів (шрифт, розмір символів, накреслення, ефекти, колір тощо); формат тла (колір, наявність, розміщення та вид графічних об’єктів); додаткові кольори; формат графічних та інших об’єктів. Стилі слайдів визначено в конструкторі презентацій; їх можна вибрати на початку або під час роботи над презентацією

Номер слайду 15

Стильове оформлення презентаціїВибравши тему, користувач може змінити в ній кольори, шрифти, ефекти та стилі тла. Можна застосувати або До всіх слайдів презентації або Тільки для виділених

Номер слайду 16

Стильове оформлення презентаціїТакож можна вибрати Макет слайду (це шаблон, який визначає кількість і взаємне розміщення текстових і графічних об'єктів на слайді). За замовчуванням до першого слайда застосовується макет Титульний слайд (за потреби, його можна змінити)

pptx
Додав(-ла)
Шмаленко Олена
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
9 жовтня
Переглядів
54
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку