Презентація ,,Етикет''

Про матеріал
Матеріали можна використати при проведенні виховної години у 5 класі за темою'' Про етикет''
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година на тему: ЕТИКЕТ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ЕТИКЕТ- це Установлений порядок поведінки в товаристві. Дане поняття включає в себе “ звід неписаних правил, порушення яких заважає нормальному встановлені особистості в суспільстві. До вищезгаданих правил можна віднести формули ритуалів вітань і прощань, подяки, вибачень.

Номер слайду 4

Етикет вітання : З вітання починається будь-яка розмова. При цьому вкрай важливо правильно вибирати варіант привітання: - що сказати, - як сказати, -як себе тримати.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ось як гарно сказав про вітання один поет : “Здравствуйте!” Что особенного мы друг другу сказали Просто “ здравствуйте ”, и больше мы ничего не сказали, Отчего же на счастья прибавилось в мире Отчего же на капельку радостей сделалась жизнь.

Номер слайду 7

Добрий день! Добрий вечір! Добрий ранок! Доброго здоров’я! Здоровенькі були! Здраствуйте! Привіт! Як справи! Вітаю вас! Слова, якими вітаються один з одним українці :

Номер слайду 8

Правила поведінки за столом

Номер слайду 9

Вимоги гігієни: скатертина; серветка; виделка, тарілка, ніж, ложка тощо.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Правила, при дотриманні яких людина завжди почуватиметесь за столом спокійно та впевнено за будь-яких обставин : Не запізнюйтесь, якщо вас запросили на обід, вечерю або на чай. Не сідайте за стіл, поки не сядуть дами або поки господар чи господиня не запросять зайняти місце. Не пропонуйте дамі, супроводжуючи її до стола, ліву руку. Чоловік завжди повинен пропонувати праву руку. Не забувайте, що пані, яка сидить поруч з вами, особливо праворуч, має право на вашу увагу.

Номер слайду 12

Не знайомтесь після того, як гості сіли за стіл. Не затикайте серветку за комір і не розкладайте її на грудях, її потрібно класти на коліна. У першу чергу обслуговують дам. Не їжте суп з кінця ложки. Не просіть додаткову порцію .

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Афоризми Ввічливість - це одна з тих якостей, які можна оцінити належним чином, тільки зазнавши незручностей, коли вона відсутня С. Джонсон Брак делікатності свідчить про брак виховання й доброти П.Буаст Докучливий - це той, хто говорить тоді, коли б ви воліли, щоб він слухав. А. Бірс

Номер слайду 15

ppt
Додано
23 березня 2021
Переглядів
1160
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку