Презентація "Ейдетика"

Про матеріал
Ейдетика – це система методів, які дозволяють швидко і ефективно розвинути пам’ять .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Ейдетика - це прийоми розвитку пам'яті через образне і асоціативне мислення. Методика заснована на запам'ятовуванні інформації за допомогою зорових вражень, які допомагають утримувати і відтворювати в деталях образ сприйнятого раніше предмета або явища.

Номер слайду 3

Переваги ейдетики Подання інформативного потоку з урахуванням індивідуальних поглядів і особливостей кожного малюка. Радісна і невимушена атмосфера, яка створюється завдяки ігровій формі навчання. Ейдетика для дітей використовує всі навчальні матеріали з навколишнього простору: від улюблених іграшок і книжок до предметів побуту, інструментів, тварин, транспортних засобів і т.д.

Номер слайду 4

Принципи ейдетики 1. Дуже важливо довіряти своїй пам’яті , вірити, що ви здатні запам’ятати абсолютно будь-яку інформацію; 2. Образи того, що потрібно запам’ятати , повинні бути не статичними, а яскравими, незвичайними, рухливими; 3. Не можна представляти поганий розвиток подій, уявляти, як хтось страждає. Все це впливає і на нас.

Номер слайду 5

ВПРАВИ – ігри з вільними асоціаціями; – колірні асоціації; – асоціації, пов’язані з геометричними фігурами; – тактильні асоціації; – предметні асоціації; – ігри за методом часткового показу.

Номер слайду 6

Зорове промальовування, що є сполучною ланкою між справжнім зображенням і символом (візуально з'єднує два компонента). Під час малювання, дитина трансформує букву або цифру в один з предметів навколишнього світу.

Номер слайду 7

Уявне промальовування - система ейдетики не просто покликана викликати асоціації з об'єктами, але і в думках описувати їх обриси. Занурюючись в атмосферу, уявляючи запахи і звуки, легше заучувати вірші і тексти.

Номер слайду 8

Техніка засвоєння точної інформації дуже стане в нагоді в школі, де потрібно запам'ятовувати формули, іноземну лексику, таблиці і т.д. Включає три важливих інструмента: мнемоніку - прийом працює за допомогою зміни виду інформаційного потоку; ланцюжкову техніку, яка полягає у підборі асоціацій в певній послідовності (ланцюжок); акровербальную методику, яка діє за принципом перетворення інформації в захоплюючі тексти, жартівливі фрази або цікаві вірші. Наприклад: фраза «Де Ти З’їСи Цю ЧаШу ЖиРу» на так зване правило «дев’ятки»: після приголосних цієї фрази – Д, Т, З, С, Ц, Ч, Ш, Ж, Р – пишемо голосну И в іншомовних словах.

Номер слайду 9

Цим пояснюється факт навчання сприяє гармонійному розвитку обох півкуль мозку дитини . Він вчиться керувати своєю енергією, концентрувати увагу, позитивно сприймати навколишній світ, будувати відносини з іншими людьми. Тепер навчання приносить йому не роздратування і бажання, щоб воно скоріше закінчилося, а радість і задоволення. Точно так само, як дорослих радує робота, коли вона їм вдається, коли видно результати праці, доцільність вкладених зусиль. Пояснити це можна тим, що коли ми перебуваємо в стані позитивної радісної напруги, в нашому організмі починає вироблятися ендорфін.

ppt
Додав(-ла)
Нестерчук Юлія
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
26 липня 2021
Переглядів
2251
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку