Презентація Ф. Шиллер "Ода ло радості"

Про матеріал
Презентація стане у нагоді учителям та здобувачам освіти 9 класу при вивченні "Оди до радості" Ф.Шиллера
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Людвіг Ван Бетховен

Номер слайду 3

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯЧому ода «До радості» Ф. Шиллера стала гімном Євросоюзу? Чому в чинному варіанті Гімну Євросоюзу звучить лише музика?

Номер слайду 4

Продовж речення. Від сьогоднішнього уроку я очікую…ОЧІКУВАННЯ

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

… пам’ятайте, що на цій планеті, Відколи сотворив її пан Бог, Ще не було епохи для поетів, Але були поети для епох. Ліна Костенко. Презентація життя та творчості поета - Дитинство поета, роки навчання. - Лікар і драматург. - Становлення письменника. - Останні роки життя. - Шиллер в українських перекладах.

Номер слайду 8

ШИЛЛЕР ОЧИМА СУЧАСНИКІВ«Шиллер був величним у розмові за чайним столом і так само величним був би він , безперечно, і в державній раді. Його ніщо не стримувало, ніщо не спиняло вільного польоту його дум. Всі великі плани він творив вільно. Це справжня людина». Й. В. Гете«Він був високим на зріст і дуже худим. Здавалося, що його тіло не в змозі витримати велетенської роботи розуму. Обличчя його було блідим, змарнілим, але тихою замріяністю сяяли його прекрасні палаючі очі, а високе чоло видавало у ньому глибокого мислителя. Він зустрів нас привітно, уся його постать приваблювала до себе. Ніякої підкресленої гордині чи пихатості не було помітно у нього, таким щирим і відвертим був він у своїх висловлюваннях, так щедро розкривав гостю своє серце, що не минуло й півгодини. Як мені здалося, що ми знаємо один одного багато років». Йоганн Готфрід Грубер

Номер слайду 9

Микола Лукаш. Юрій Федькович. Олена Пчілка. Борис Грінченко. Пантелеймон Куліш. Борис Тен

Номер слайду 10

ІСТОРІЯ НАПИСАННЯ ОДИ«Ода до радості» була написана Шиллером у 1785 році як твір святкування братерства людей. В 1823 році Бетховен написав 9-у симфонію. Для четвертої, фінальної, частини цієї симфонії він використав «Оду до радості» Шиллера, яку виконував хор. М. Лукаш

Номер слайду 11

ПОГЛИБЛЕННЯ ЗНАНЬ З ТЕОРІЇ ЛІТЕРАТУРИОда –  жанр лірики, урочиста пісня на честь якоїсь важливої події чи визначної особи. ОЗНАКИ ОДИ :урочистий характер;піднесений тон;оспівування радості;глибокий філософський зміст. Що таке ода?

Номер слайду 12

Художні засоби (літературні засоби) - прийоми та засоби, які автор художнього твору використовує, оповідаючи історію.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ЗАХИСТ УЧНІВСЬКИХ ПРОЄКТІВ

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯЧому ода «До радості» Ф. Шиллера стала гімном Євросоюзу? Чому в чинному варіанті Гімну Євросоюзу звучить лише музика?

Номер слайду 21

Європейські цінності – це загальнолюдські принципи і норми життєдіяльності людини, суспільства. Основними нормами й принципами функціонування європейської спільноти є:демократія;верховенство права;рівні умови для всіх;побудова суспільства турботи й справедливості;повага до себе й інших;терпимість та взаєморозуміння;мир.

Номер слайду 22

ТВОРЧА РОБОТАЯкою має бути справжня людина за одою «До радості»? 

Номер слайду 23

ІНТЕРАКТИВНА ВПРАВА «СЕНКАН»1 рядок: тема (одне слово іменник)2 рядок: означення теми (два прикметники)3 рядок: дія пов'язана з темою (три дієслова)4 рядок: становлення до теми чи розуміння (фраза з чотирьох слів)5 рядок: висновок або синонім до теми

Номер слайду 24

ЗАКІНЧИТИ РЕЧЕННЯ…. На уроці я…

Номер слайду 25

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯВивчити напам'ять уривок оди, що став Гімном Євросоюзу. Заповнити анкету-характеристику оди. Користуючись інтерактивною картою, визначте етапи розширення європейської спільноти. Використовуючи атлас, позначити на карті-шаблоні країни, що входять до ЄС.

Номер слайду 26

ОЦІНЮВАННЯ

Номер слайду 27

Майбутнє залежить від кожного з нас!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кайдалова Жанна Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Сторожук Олена
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Волощук Є.В., Звиняцьковський В.Я., Філенко О.М.)
Додано
28 листопада 2022
Переглядів
2314
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку