Презентація "Фаст-фуд"

Про матеріал
Презентація містить матеріал про історію появи фаст-фуду, що таке фаст-фуд, різновиди, чому ми їмо фаст-фуд
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія появи фаст-фуду. Першій давньоримський фаст-фуд – термополія, в якій понад 2 тис. років тому подавали гарячу їжу з вином та прянощами. Фаст-фуд як індустрія виник у 1920-ті роки в Америці. Піонером у цій галузі стала компанія «Білий замок» (White Castle), яка відкрилася в 1921 році в Канзасі. Нинішня ера фаст-фуду розпочалася 2 березня 1955 року, коли підприємець Рей Крок зареєстрував компанію «Mc. Donald’s System, Inc». 

Номер слайду 2

Що таке ФАСТ-ФУД?Фаст-фуд – fast food [ˈfɑstˌ fud] – швидка їжа) –їжа, покликана швидко вгамувати голод. Це все, що готується за короткий час, і що можна з'їсти протягом 10 хвилин, не відволікаючись від інших справ. Зазвичай це страви, приготовані з висококалорійних продуктів простим і швидким способом: смаженням на сковороді або у фритюрі. Термін «фаст-фуд» було вперше введено в словнику Marriam-Webster у 1951 році.

Номер слайду 3

Різновиди фаст-фуду. Гамбургери, сандвічі, пиріжки, піца, шаурма, хот-доги – все в основі чого лежить пшенична булочка та м'ясний компонент. Призводять до ожиріння та порушення функцій щитовидної залози. Продукти швидкого приготування – лапша, пюре. Через наявність хімічних домішок, пальмової олії, призводять до ожиріння, захворювань серця та судин. Солодощі – цукерки, шоколадні батончики, морозиво, газовані напої. Містять надлишок цукру та жирів. Через підвищену калорійність призводять до ожиріння та порушення обміну речовин. Снеки – чіпси, кукурудзяні пластівці, сухарики, картопля фрі. Не містять нічого корисного, окрім великої кількості калорій та непотрібної хімії. Призводять до ожиріння та порушення роботи ШКТ.

Номер слайду 4

Чому ми їмо фаст-фуд?Це швидко та дешево, та є ще декілька чинників: Смак. Майже всі виробники готових продуктів харчування та фаст-фуд сітей використовують глутамат натрію. Їжа с подібним смаком викликає звикання, оскільки смак натуральної їжі починає здаватись прісним. За допомогою смакоароматичних домішок вдається знизити вартість продукту та зробити його привабливішим для споживачів. Цукор, жир і сіль. Найбільш смачними людям здаються продукти, що складаються на 25-40% з цукру і на 30-40% з жиру. Незважаючи на те, що подібний баланс харчових речовин негативно позначається на здоров'ї, зміна формули вбиває смакові якості, тому що їжа втрачає смак і структуру. Текстура їжі. Людям дуже подобається, коли їжа хрумтить. Крім цього, нам подобається соковита і блискуча їжа, а додавання жиру – це найбільш простий спосіб домогтися такого ефекту. Важливо розуміти, що жир, який використовують в даному випадку – це небезпечні трансжири.

pptx
Додано
3 лютого 2020
Переглядів
2588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку