Презентація файлова видалення гриж між хребтова грижа .

Про матеріал
Підвищення клафілікації вчителів файлова презентація знімок клінічного випадку дослідження міжхребтова грижа .защемлення нерва. Хвора 47 років яка занрнулася в нейрохірургічне відділення зі скаргами на болі 4.5 поперекових дисків біль ,різько виражена ,гостра на мртта кате спини видно ушільнення дисків та нервів . Їй запроплновано операцію з видалення грижи.цікаві факти.
Перегляд файлу

 

 На сьгодні гемангіоми - це доброякісні пухлини, що походять з ендотеліальних клітин, що утворюють внутрішній шар судин нашого тіла. Структурно вони складаються з рожево-фіолетових просторів, наповнених кров’ю. Гемангіоми діляться на дві групи як капілярні та кавернозні. У капілярних гемангіомах місця, наповнені кров’ю, невеликі, а зовнішнім виглядом більше схожі на полуницю. Більшість капілярних гемангіом виникають при народженні, вони швидко ростуть у перші 1-2 роки, а потім 90% спонтанно зникають до віку 2-3 років. Тому у немовлят із капілярною гемангіомою слід почекати щонайменше 3, перш ніж проводити будь-яке лікування.

У кавернозних гемангіомах порожнини, наповнені кров’ю, більші, і в цих порожнинах дуже повільний потік венозної крові. Кавернозні гемангіоми також називають венозними вадами розвитку. На відміну від капілярних гемангіом, вони не зникають від своїх, навіть з віком. Кавернозні гемангіоми можна побачити по всьому тілу, але найчастіше вони розташовані в печінці, кістках хребта та кінцівок Кавернозні гемангіоми можуть викликати деякі скарги залежно від їх розташування. У печінці вони можуть викликати біль і рідко кровотечу. У хребті вони можуть викликати біль, іноді послаблювати хребет і спричиняти переломи. Кавернозні гемангіоми на руці та нозі представлені найчастіше з болем та набряком. Якщо кавернозні гемангіоми ростуть або викликають скарги, їх потрібно лікувати .

На сьогодні класичний метод  нехірургічного лікування гемангіом є очевидним оскільки, він може чітко видалити  дану проблему та усунути її.

Класичним методом лікування гемангіоми є хірургічна операція. Хірургічне лікування досить просте і підходить при деяких типах гемангіом. Однак операція особливо ризикована при гемангіомах печінки та гемангіомах хребта. У цих регіонах слід віддавати перевагу нехірургічним методам лікування, коли це можливо. Кавернозні гемангіоми на руці і нозі іноді можуть бути глибокими, розташованими в м’язах і великими. У таких гемангіомах хірургічне втручання також є складним, і, якщо це можливо, слід віддавати перевагу іншим методам лікування. Нехірургічне лікування поширених типів кавернозних гемангіом включає:

a. Хемоемболізація

doc
Додав(-ла)
Danilova Inesa Vitaliivna
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
11 вересня 2020
Переглядів
424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку