Презентація "Фінансова грамотність. Мій бюджет".

Про матеріал
- закріпити та повторити поняття: «мій бюджет», «фінансові ресурси», «витрати», «доходи»; - навчитися розрізняти види доходів родини, формувати вміння вести й аналізувати свій бюджет; - виховувати вміння домовлятися, знаходити спільне рішення, провести самооцінку своєї роботи, інтерес до способів економії бюджету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фінансова грамотність! Мій бюджет. Година спілкування

Номер слайду 2

«Нажити багато грошей-хоробрість, зберегти їх – мудрість, а вміло витратити – мистецтво.»

Номер слайду 3

Розгадайте ребус

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Бюджет — розрахунок, план доходів і витрат люди родини, громади, країни. Складання бюджету допомагає раціонально розподілити свої доходи між спонтанними, незапланованими витратами (на «товари-бажання») та запланованими витратами («необхідні товари»). Питання, пов’язані з грошима, можуть викликати у людей негативні емоції, бути джерелом стресу. Тому навчитися, як правильно управляти власними фінансами та жити відповідно до своїх доходів, важливо для досягнення персональних цілей та забезпечення добробуту в майбутньому

Номер слайду 6

«Мій бюджет»Витрати можуть бути спонтанними і запланованими. Спираємося на власний досвід заробітку та витрачання коштів упродовж місяця. Можна змінити назви «Витрат», щоб краще адаптувати бюджет під власні потреби. Обміркуйте категорії ваших витрат. Коли за всіма пунктами бюджету будуть вказані суми в грошовому еквіваленті (гривнях), вам потрібно буде порахувати окремо сукупний розмір доходів і сукупний розмір витрат. Підкресліть отримані результати і запитайте: - Що виявилося більшим – доходи чи витрати? - Що ще цікавого Ви помітили в уявному бюджеті?

Номер слайду 7

Макет бюджету{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Бюджет. Стаття бюджету. Сума, грн. ДОХОДИ:1.2.3. Сукупні доходи: ВИТРАТИХарчування. Транспорт. Розваги. ОсвітаІнше. Сукупні витрати: Сукупний дефіцит / профіцит бюджету

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ми сьогодні багато говорили про бюджет, тобто про гроші. Але де б ви не були, пам’ятайте це прислів’я – за гроші честі не купиш. Бо безчестя гірше смерті. За гроші можна все купити: Продукти, одяг і взуття,Прикраси, іграшки, цукерки,Все, що потрібно для життя. Не можна лише совісті купитиІ честі й гідності, і вічного життя! Тільки тоді, коли наші люди будуть чесними і порядними, добрими і чуйними у нас на Україні запанує злагода, мир, добро і спокій.

pptx
Додано
1 квітня
Переглядів
87
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку