Презентація "Культура спілкування".

Про матеріал
- розширити знання здобувачів освіти з порушеннями слуху про спілкування, його види, про значення спілкування в житті людини; - удосконалювати вміння аналізувати та оцінювати вчинки людей; - сприяти розвитку пам`яті, уваги, мислення; - виховувати повагу до людей, бажання жити за правилами людського спілкування; коригувати вимову.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Культура спілкування. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Асоціативний кущ «Спілкування». Спілкування

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Хмара слів

Номер слайду 5

Спілкування – це взаємодія людей, обмін інформацією, емоціями, відчуттями.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

- З допомогою чого ми спілкуємося?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вправа «Питання/Відповідь»- Чи однаково ви спілкуєтеся з батьками, друзями, вчителями? - Від чого залежить ваша поведінка під час спілкування з рідними людьми? - Як ви вважаєте, з якою людиною цікавіше спілкуватися: з емоційною чи нудною?

Номер слайду 11

Культура спілкування – дуже важлива частина загальної культури людини. Спілкуючись, людина використовує мову слів і мову жестів і міміки. Твоє мовлення стане ще чіткішим і зрозумілішим співрозмовнику, якщо твій погляд буде спрямований на нього, жести будуть виразними і точними, а вимова – чіткою.

Номер слайду 12

Дерево спілкування. У сиву давнину люди підходили до дерева і просили: «Любе дерево, дай нам сили, здоров’я», і людина ставала сильнішою,здоровішою. Тож нехай дерево спілкування допоможе нам стати ввічливими, культурними, нагадає правила спілкування.1 - Під час розмови намагайся бути ввічливим, привітним.2 – Уважно слухай того, з ким говориш, не перебивай його без вибачення.3 – Не розмовляй без потреби голосно, не вживай грубих слів.4 – Під час розмови не викрикуй, не розмахуй руками.5 – Використовуйте в спілкуванні звертання і ввічливі слова.6 – До дорослих звертайся на «Ви».

Номер слайду 13

Ти або Ви. Давня традиція нашого народу – звертатися до старших або незнайомих людей тільки на Ви. А до кого ми звертаємося на Ти?

Номер слайду 14

Творче завдання «Твої дії»: Ти прийшов до товариша в гості, на порозі тебе зустріла його мама.

Номер слайду 15

2. Ти заходив в автобус і когось ненароком штовхнув.

Номер слайду 16

3. Ти зайшов до кімнати, там знаходяться дорослі.

Номер слайду 17

Групова робота. Український народ спостережливий, складав багато прислів’їв і приказок. Вправа «Віднови прислів’я»1. Відтеплогословаілідрозмерзає.2. Гостресловечкоколесердечко.3. Добресловокращезацукорімед.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Перейдіть за посиланням та виконайте вправи:https://learningapps.org/26773863https://learningapps.org/22200130

Номер слайду 20

Використано матеріали інтернету

pptx
Додано
1 квітня
Переглядів
80
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку