Презентація "Фістбол"

Про матеріал
Матеріал для вчителів фізичної культури. Правила гри у фістбол. Можна використовувати під час вивчення теми "Фістбол" першого року вивчення та під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фістбол

Номер слайду 2

Фістбол (англ. Fistball, «кулачний м'яч») - популярний командний вид спорту, гра на розділеному навпіл сіткою або стрічкою трав'яному майданчику, в якій дві команди, що знаходяться по різні сторони сітки, перекидають через неї м'яч, як правило, руками, з метою приземлити його на чужій половині і не допустити більше одноразового торкання м'яча на своїй половині майданчика.

Номер слайду 3

Історія виникнення фістболу. Аналог фістбола вперше був згаданий в одній з промов римсь-кого імператора Гордіана III в 240 році нашої ери, перші офіційні правила гри були опубліковані в Італії в 1555 у, і до цього часу гру іноді називають «італійськоїю гілкою».

Номер слайду 4

Правила гри: У фістбол грають дві команди по п'ять гравців в кожній (плюс троє запасних) на майданчику 50х20 метрів – як в приміщенні, так і на відкритому повітрі. Гравці мають право допустити до 3 торкань м'яча руками і одного торкання м'яча землі, причому після кожного удару або пасу (в одному розіграші очка).

Номер слайду 5

М'яч для гри зроблений з шкіри, максимальна довжина кола 68 сантиметрів, вага 380 грам, . Гра ведеться до перемоги в трьох сетах, кожен сет грається до 20 очок (аналогічно волейбольним правилами).

Номер слайду 6

Змагання з фістболу, як правило, проводяться на відкритому повітрі, рідше у залах. Гра проходить на майданчику розміром 20 на 50 м, поділеній навпіл білою лінією шириною 6 сантиметрів, над якою на висоті 2 метрів натягнута стрічка або сітка. На відстані трьох метрів від сітки на полі проведені 2 лінії на кожній з половин поля.

Номер слайду 7

Під час підготовки до подачі гравець повинен стояти за лінією обслуговування (3-метрова лінія). Після завершення подачі перший контакт гравця із землею повинен бути за лінією . Наприклад, якщо гравець стрибає під час подачі, першою ногою, яка торкнеться землі при приземленні, має бути позаду лінії. Потім друга стопа може приземлитися перед лінією. Це саме правило застосовується і до стоячих подач. Крім того, м’яч повинен видимо залишити руку до удару (тобто його потрібно кинути). Його не можна відштовхувати від руки, що тримає, оскільки це також буде зараховано як помилку.

Номер слайду 8

Змагання. Головним міжнародним змаганням з фістболу, є Чемпіонат світу, що проводиться раз на 4 роки. Перший чемпіонат світу серед чоловіків було проведено в 1958 у в Австрії, першими чемпіонами світу стали спортсмени збірної Західної Німеччини. Перший Чемпіонат світу серед жінок був проведений в 1994 у в Аргентині, першими чемпіонками стали спортсменки Німеччини. Лідируючі позиції, як серед чоловічих, так і серед жіночих збірних, утримують Австрія, Бразилія та Німеччина.

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ломанова Галина Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 листопада 2021
Переглядів
7852
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку