Презентація "Флорбол"

Про матеріал

У презентації міститься інформація про історію та правила гри у флорбол. Флорбол — командний вид спорту.

Один з різновидів хокею, грається пластиковим м'ячем, удари по якому завдають ключкою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФЛОРБОЛ

Номер слайду 2

Флорбол — командний вид спорту. Один з різновидів хокею, грається пластиковим м'ячем, удари по якому завдають ключкою. ЩО ТАКЕ ФЛОРБОЛ?

Номер слайду 3

Флорбол народився у Швеції в 70-их роках минулого століття і швидко здобув популярність в Європі, насамперед у самій Швеції, а також у Фінляндії і Швейцарії. У 1986 році цими країнами була заснована Міжнародна федерація флорболу (МФФ). На сьогоднішній день МФФ об'єднує флорбольні федерації 49 країн, що значно укріпило позиції флорболу у всьому світі, у тому числі в США, Канаді, Японії, Індії, Сінгапурі і Австралії. Найбільш розвинута структура цього виду спорту у Швеції. У флорбол грають усі види населення. Є команди бізнесменів, викладачів, школярів, пожежників, міліціонерів. В країні діють понад 1000 флорбольних клубів, і вони регулярно проводять офіційні змагання.ІСТОРІЯ ФЛОРБОЛУ:

Номер слайду 4

ОПИС ФЛОРБОЛУНа полі в кожній команді присутні 5 польових гравців і один воротар. Контролювати м'яч дозволяється лише ключкою, яка є у всіх польових гравців. Ногою дозволяється зупиняти м'яч, але не завдавати ударів по воротах. Ця гра схожа на хокей з м'ячем і на хокей без льодового майданчика, проте в правилах цих ігор є суттєві відмінності. В ході гри дозволяється необмежена кількість замін, які можна проводити, не зупиняючи гру.

Номер слайду 5

Тривалість гри — 3 періоди по 20 хв. Перерва між періодами триває 10 хвилин. Третій період грається тільки у випадку якщо за перші 2 періоди в команд рівний рахунок. ТРИВАЛІСТЬ ГРИ

Номер слайду 6

Грапочинається (поновлюється) розіграшем в центрі поля, по свистку. При відновленні гри, при вільному або штрафному ударі суперники повинні знаходитися не ближче 3 метріввідм'яча і не перешкоджатипродовженнюгри. При виникненні спірних ситуацій право вільного удару надається гравцеві команди, який знаходився ближче до м'яча, в момент виникнення такої ситуації. Вільний удар розігрується з найближчого місця на ігровому полі, але не ближче 3,5 метрів від воріт. Рішення приймає суддя, вказуючи рукою напрямок розвитку гри (перевага). ПРАВИЛА ГРИ

Номер слайду 7

ДОСВОЛЕНО В ГРІ- підігравати собі ногою, роблячи тільки один дотик;- зупиняти м'яч ногою або тілом, не роблячи при цьому стрибка;- спиратися тільки на одне коліно, граючи з м'ячем або при захисті воріт;- проводити необмежену кількість замін;- запросити один тайм-аут 30 секунд за гру.

Номер слайду 8

ЗАБОРОНЕНО В ГРІграти сидячи і лежачи; віддавати пас ногою; грати рукою або головою;штовхати і блокувати суперника; бити по ключці і по ногах;робити підніжки і зачепи, утримувати і піднімати ключку суперника;піднімати ключку вище коліна, кидати ключку;намагатися відібрати м'яч, поміщаючи ключку між ніг суперника;відбивати м'яч ногою; сперечатися з суддею.

Номер слайду 9

ПОКАРАННЯ ЗА ПОРУШЕННЯпри порушеннях вище вказаних правил призначається штрафний удар з місця порушення, але не ближче 3,5 метрів від ворітпри повторних порушеннях гравець може бути видалений з майданчика на 2 хвилини. Суддя повинен однією рукою вказати на гравця, а інший вказати за межі поля, і простежити, щоб віддалений гравець перебував за межами поля, не заважаючи проведенню матчупри грубому порушенні, навмисної небезпечній грі або недисциплінованому призначається штрафний кидок. Гравець, що зробив порушення, видаляється з поля до кінця гри.

Номер слайду 10

Фізичні вправи можуть замінити безліч ліків, але жодні ліки в світі не можуть замінити фізичні вправи.

pptx
Додано
23 січня
Переглядів
370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку