Презентація "Форми суспільної організації виробництва "Географія 9 клас

Про матеріал
Презентація з географіяї для 9 класу на тему "Форми суспільної та просторової організації виробництва " Форма суспільної організації виробництва - це певний спосіб проектування роботи підприємства, який дає змогу підвищити ефективність його роботи.Спершу було виділено такі форми організації виробництва, як концентрація, комбінування, спеціалізація та кооперування. У наш час до цього переліку додалися кілька нових, зокрема агломерування виробництв. Концентрація (зосередження) - оптимальне зосередженням виробництва на великих підприємствах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Форми суспільної та просторової організації виробництва. Підготувала : Філатова Вероніка

Номер слайду 2

Форма суспільної організації виробництва Форма суспільної організації виробництва - це певний спосіб проектування роботи підприємства, який дає змогу підвищити ефективність його роботи.

Номер слайду 3

Спершу було виділено такі форми організації виробництва, як концентрація, комбінування, спеціалізація та кооперування. У наш час до цього переліку додалися кілька нових, зокрема агломерування виробництв. Форма суспільної організації виробництва Концентрація. Спеціалізація. Комбінування. Кооперування. Агломерування

Номер слайду 4

Форма суспільної організації виробництва Концентрація (зосередження) - оптимальне зосередженням виробництва на великих підприємствах.

Номер слайду 5

Форма суспільної організації виробництва Концентрація проявляється у збільшенні розмірів підприємств, тобто зосередженні виробничих процесів, робочої сили, засобів виробництва й випуску продукції на підприємствах-гігантах. Укрупненню підприємств сприяють як зростання потреби в окремих видах продукції, так і інформаційно-технологічний прогрес.

Номер слайду 6

Форма суспільної організації виробництва. Комбінування - це поєднання на одному підприємстві кількох виробництв.

Номер слайду 7

Форма суспільної організації виробництва. Виробництва в складі комбінатів є технологічно та організаційно взаємопов’язаними настільки тісно, що кожне з них не може функціонувати самостійно, хоч і має чітку виробничу спеціалізацію. Також комбінат має єдину систему управління.

Номер слайду 8

Форма суспільної організації виробництва. Спеціалізація - це процес зосередження підприємства на випуску певних видів товарів чи послуг, тобто процес виробництва однорідної продукції.

Номер слайду 9

Форма суспільної організації виробництва. Спеціалізація підприємств є важливою передумовою неухильного підвищення ефективності їхньої господарської діяльності. Вона зазвичай супроводжується ширшим застосуванням прогресивних технологій, спеціалізованого обладнання. Це разом з використанням кваліфікованої робочої сили підвищує якість продукції.

Номер слайду 10

Форма суспільної організації виробництва. Кооперування - встановлення регулярних, спеціально зумовлених виробничих зв’язків між підприємствами, спрямованих на виробництво кінцевої продукції.

Номер слайду 11

Форма суспільної організації виробництва. Основна умова кооперування - наявність широкої мережі подетально, технологічно спеціалізованих та територіально відокремлених виробництв. Кооперування послідовно повторює форми спеціалізації, тобто воно може бути технологічним, подетальным та попредметним. Кооперативні поставки, відповідно, будуть представлені послідовними стадіями і технологіями обробки деталей та вузлів, самими деталями та вузлами й, нарешті, готовими виробами.

Номер слайду 12

Форма суспільної організації виробництва. Агломерування виробництв - це процес поєднання на одній території різних виробництв на основі спільної виробничої та соціальної інфраструктур.

Номер слайду 13

Форма суспільної організації виробництва. Агломерування полягає в зосередженні незалежних одне від одного підприємств і установ у межах окремих населених пунктів або промислових зон, які називають індустріальними парками. На цій території підприємства пов’язані лише спільною інфраструктурою та сферою послуг. Вони являють собою спеціальні території з високим інфраструктурним облаштуванням для розміщення різноманітних виробництв.

Номер слайду 14

Цікаві факти про підприємства 1 )У Сполучених Штатах Америки зареєстровано понад 30 млн. малих підприємств. Це число перевищує більш ніж в 2000 разів число середніх і великих фірм і компаній. В організаціях малого бізнесу працює 70% населення всієї Америки. Даний факт вказує на те, що відкрити власну справу може абсолютно кожен.2. Тільки 55% підприємств живуть більше чотирьох років. Близько 55% нових приватних установ закриваються по закінченню п’яти років з моменту реєстрації. Справа в тому, що на початковому етапі становлення, бізнесмени часто не витримують високий рівень конкуренції, допускають певні помилки і т.д. А для будь-якої фірми один з найбільш складний періодів свого життєвого циклу є початковий етап, тривалість якого варіюється від трьох до семи років. Якщо бізнес благополучно пережив даний етап відносно м’яко, то, успіх гарантований....

pptx
Додано
3 жовтня 2022
Переглядів
1939
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку