Презентація "Формувальне оцінювання в НУШ"

Про матеріал
Формувальне оцінювання як надзвичайно ефективний спосіб підвищення досягнень учнів. Алгоритм формувального оцінювання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формувальне оцінювання в нуш. Кириченко Марина Сергіївна

Номер слайду 2

Вчителі відчиняють двері. Входиш ти сам. (Китайська мудрість)

Номер слайду 3

Формувальне оцінювання дозволяє оцінювати поступ дитини в навчанні. У Державному Стандарті: дитина має вчитися самостійно оцінювати свої досягнення та поступи, ставити цілі та обирати засоби їх досягнення.

Номер слайду 4

Компоненти формувального оцінювання:цілепокладаннярозробка критеріївзворотній зв’язоксамооцінювання

Номер слайду 5

Численні дослідження та звіти доводять, що формувальне оцінювання (ФО) є надзвичайно ефективним способом підвищення досягнень учнів. Джон Хатті у своїх мета-дослідженнях (Visible Learning) ставить формувальне оцінювання на перше місце серед найбільш корисних інтервенцій в навчанні. Формувальне оцінювання, яке називають також «оцінювання, що допомагає вчитися», в багатьох країнах вважається одним з найбільш перспективних напрямків реформування освіти. Звіт Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) від 2005 року доводить успішність цього способу оцінювання в частині покращення результатів навчання, підготовки учня до навчання протягом життя і вирівнювання освітніх шансів.

Номер слайду 6

Формувальне оцінювання:сприяє впевненості у власних силахнадає корисні поради на певних етапах урокусигналізує про труднощізабезпечує діалог «учитель-учень»

Номер слайду 7

Алгоритм формувального оцінювання. Формування об’єктивних і зрозумілих для учнів навчальних цілей. Ознайомлення учнів із критеріями оцінювання. Забезпечення можливостей й уміння учнів аналізувати власну діяльність (рефлексія)Корегування спільно з учнями підходів до навчання з урахуванням результатів оцінювання

Номер слайду 8

Приклади роботи в системі безбального й формувального оцінюваннясамооцінювання Було легко працювати Були незначні помилки Було важко працювати, припускався помилок

Номер слайду 9

Картки самооцінювання вмінь (фінський досвід)Оцініть свою роботу в школі з інших предметів: Намалюй червоне коло навколо предметів, в яких ти вважаєш себе сильним і досвідченим. Намалюй блакитне коло навколо предметів , для опанування яких  тобі потрібна допомога, або підтримка.

Номер слайду 10

Оцінювання з LEGOЗелений колір – завдання виконано правильно, працював активно. Жовтий колір – виконав завдання, використовував допомогу вчителя. Червоний колір – потрібна допомога, сам не впораюсь.

Номер слайду 11

Рефлексія в кінці уроку -Що зрозумів, чому навчився на уроці?-Що було цікаво, складно, вдалося?-Мені ще потрібно повчитися…-За що можна похвалити себе, однокласників, учителя?-Навіщо нам потрібен був цей урок?-Що найбільне вразило?-Що ви вважаєте потрібним для запам’ятовування?-Над чим треба ще попрацювати?Рефлексія в кінці уроку -Що зрозумів, чому навчився на уроці?-Що було цікаво, складно, вдалося?-Мені ще потрібно повчитися…-За що можна похвалити себе, однокласників, учителя?-Навіщо нам потрібен був цей урок?-Що найбільне вразило?-Що ви вважаєте потрібним для запам’ятовування?-Над чим треба ще попрацювати?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
4 березня 2021
Переглядів
974
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку