Презентація "Формування екологічних компетентностей школярів в умовах Школи сприяння здоров′ю"

Про матеріал
Питання формування екологічної компетентності належить до числа глобальних у сьогоденні. Охорона природи – обов’язок кожної людини. Успіх у цій справі залежить від усвідомлення важливості цього завдання , від переконаності, вміння і звички постійно , на кожному кроці оберігати рідну природу, лікувати ті рани, які вже їй нанесено і не допускати нових.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування екологічних компетентностей школярів в умовах Школи сприяння здоров′ю Презентація досвіду роботи Суходільської ЗШ І-ІІ ступенів 2015 рік. Підготувала: Клусовська Наталія Миколаївна

Номер слайду 2

Екологічні проблеми людства:атмосферніЗменшення рослинності,деградація лісів, пасови-щна дигресія, скорочення ви-дової різноманітності тощо. Забруднення атмосфери:радіологічне, хімічне,механічне, теплове. Виснаження та забруднення поверхневих і підземних вод, забруднення морів та океанів. Забруднення грунтів, ерозія, дефляція, вторинне засолення, заболочування тощо. Порушення рельєфу і геологічної будовиводнігеолого-геоморфоло-гічнігрунтовібіотичнікомплексніЛандшафтні.

Номер слайду 3

Екологічні проблеми України

Номер слайду 4

Завдання діяльності Школи сприяння здоров′ю: & учити дітей володіти теоретичними знаннями й практичними вміннями із організації свого життя;& змінювати ставлення до себе як найвищої соціальної та індивідуальної цінності через своє “Я”;& виховувати бажання зберігати і зміцнювати своє здоров’я;& сприяти реалізації права на збереження та зміцнення здоров'я учнів через залучення їх до активних та інтерактивних форм, що сприяють формуванню навичок здорового способу життя;& формувати особисту культуру здоров'я та загальнолюдську мораль в контексті екологічного виховання;& виробляти навички здорового способу життя на основі українських звичаїв та обрядів;& впроваджувати технології оздоровлення, спрямовані на зміцнення здоров'я учнів та вчителів, профілактику захворювань;& виховувати бережливе ставлення до світу природи та багатств рідного краю;& сприяти формуванню екологічного мислення й екологічної культури;& залучати учнів берегти природу і примножувати її багатства;& формувати екологічну компетентність в умовах Школи сприяння здоров'ю. Проблема школи: “Виховання здорової творчої особистості шляхом застосування інноваційних технологій”Кредо школи:“Ростити дітей здоровими сьогодні, щоб не оздоровлювати їх завтра.“

Номер слайду 5

Питання формування екологічної компетентності належить до числа глобальних у сьогоденні. Охорона природи – обов’язок кожної людини. Успіх у цій справі залежить від усвідомлення важливості цього завдання , від переконаності, вміння і звички постійно , на кожному кроці оберігати рідну природу, лікувати ті рани, які вже їй нанесено і не допускати нових.

Номер слайду 6

Головна мета екологічного виховання:«Людина –частина природи і повинна жити в злагоді з нею.» & формувати екологічну компетентність, прагнення школярів не тільки цінувати своє здоров’я, а й намагалася зберегти його; & виховувати почуття стурбованості станом довкілля, потребу у гармонізації взаємодії людини і природи; & усвідомлювати свою причетність до виникнення екологічних проблем і прагнення брати участь у їх вирішенні; & формувати в учнів стійке переконання, що здоров′я людини залежить від багатьох чинників, у тому числі й від екологічних;& довести, що збереження та зміцнення здоров’я людей можливе тільки за існування екологічно чистого середовища та здорового способу життя;& виховувати бережливе ставлення до світу природи та багатств рідного краю;& сприяти формуванню екологічного мислення й екологічної культури;& залучати учнів берегти природу і примножувати її багатства.

Номер слайду 7

Природа нам - як рідний дім,Вона усім – як мати. Щоб лад завжди був у домі цім,Про це нам треба дбати!

Номер слайду 8

“Екологічною стежкою” в похід. Збережи, не ламай. Допоможи, не зривай. Прибери, не пали. Відремонтуй, не зіпсуй. Попередь, не сміти. Сповісти, не вбивай. Заборони, не кричи. Покажи, не руйнуй. Відповідальні за роботу на Екологічній стежці: ▪ Колісніченко Л. Д. – учитель біології,;▪ Маленко В. В.- учитель географії,;▪ Клусовська Н. М., Пишняк Л. М. – учителі початкових класів.

Номер слайду 9

Задумайся, затамувавши подих, Збиваючи з шовкових трав росу, Крім доброти дарує нам природа Себе й свою немеркнучу красу!

Номер слайду 10

Урок біології, вчитель Колісніченко Л. Д. Учителями школи застосовуються здоров'язберігаючі технології, які передбачають не лише використання різних форм і методів роботи учнів на уроках з підвищеною руховою активністю, а й підвищують рівень екологічної освіти. Урок фізичної культури, вчитель Дяченко В. О. Урок трудового навчання , вчитель Маленко В. В. Урок природознавства, вчитель Клусовська Н. М. Навчальний процес

Номер слайду 11

Урок української літератури, вчитель Сніжко І. МІнтенрований урок (читання і українська мова) вчитель Клусовська Н. М. Урок трудового навчання , вчитель Пишняк Л. М. Урок англійської мови, вчитель Резніченко В. В.«Уроки краси і натхнення, уроки доброти і ніжності, уроки здоров’я і любові до навколишнього світу природи!»

Номер слайду 12

Екологічна бригада “Суходільський дзвін”Щоб з природою дружити треба їй добро робити. Суходільський дзвін дзвенить :„ Люди ,Землю бережіть!”

Номер слайду 13

Творча спадщина В. О. Сухомлинського “Милуватися красою – це значить зробити природу предметом особливої , захопленої уваги, це значить духовно з'єднатися з нею “ В. Сухомлинський

Номер слайду 14

Гарна велика країна моя,Є в ній озера, річки і моря,Гори високі, степи і ліси,-Скільки багатства і скільки краси!

Номер слайду 15

Збалансоване, різноманітне, висококалорійне, екологічно чисте харчування. Попрацювали гарненько, Та й поїмо смачненько. Без нітратів й ГМО!Здоровими ростемо!

Номер слайду 16

Дні здоров'я, туристичні свята створюють атмосферу довіри, дружби, взаєморозуміння між дітьми та усвідомлення своєї причетності до виникнення екологічних проблем і прагнення брати участь у їх вирішенні. .

Номер слайду 17

Позакласні заходи, екскурсії збагачують пізнавальний інтерес учнів.

Номер слайду 18

Трудові десанти, акції сприяють зміцненню здоров'я та виховують у дітей бажання піклуватися про красу довкілля.

Номер слайду 19

Матеріально-технічна база школи сприяє створенню позитивного емоційного настрою учасників навчально-виховного процесу. Проект « Майстерня» Спортивний майданчик. Куточки відпочинку. Спортивний зал. Проект “Класні кімнати”

Номер слайду 20

Затишок і краса куточків природи школи вабить око і радує серце!

Номер слайду 21

Бажаємо всім міцного здоров'я , гарного настрою, завжди жити у злагоді з природою!Хай щастить!Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
310
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку