Презентація" Формування комунікативних компетентностей учнів через впровадження інноваційних технологій." вадження

Про матеріал
Методичні рекомендації : "Формування комунікативних компетентностей учнів через впровадження інноваційних технологій" у формі презентації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель англ. мови Губинської ЗОШ І-ІІ ст. Дудечко Л.С.

Номер слайду 2

Розвиток системи освіти вимагає від педагогічної науки й практики вивчення і впровадження нових методів навчання і виховання дітей. Інноваційні технології - це цілеспрямований системний набір прийомів, засобів організації навчальної діяльності, що охоплює весь процес навчання від визначення мети до одержання результатів. 

Номер слайду 3

Якісна мовна підготовка учнів неможлива без використання сучасних інноваційних освітніх технологій.  Для досягнення комунікативної компетенції — комунікативних умінь, сформованих на основі мовних знань, навичок і вмінь необхідно використовувати новітні методи навчання, що поєднують комунікативні та пізнавальні цілі.

Номер слайду 4

Інноваційні методи навчання іноземних мов, які базуються на інноваційному підході, спрямовані на розвиток і самовдосконалення особистості, на розкриття її резервних можливостей і творчого потенціалу.

Номер слайду 5

Найбільш ефективними є такі форми парної та групової роботи: внутрішні (зовнішні) кола (inside / outside circles); мозковий штурм (brain storm); читання зигзагом (jigsaw reading); обмін думками (think-pair-share); парні інтерв’ю (pair-interviews) та інші.

Номер слайду 6

Однією з технологій, що забезпечує особово-орієнтоване навчання, є метод проектів як спосіб розвитку творчості, пізнавальної діяльності, самостійності. Проекти можуть підрозділятися на: монопроекти; колективні; усно-мовні; письмові; Інтернет-проекти. 

Номер слайду 7

Важливим засобом інноваційного навчання є також використання мультимедійного комплексу (МК) у складі інтерактивної дошки, персонального комп’ютера й мультимедійного проектора. Такий комплекс поєднує всі переваги сучасних комп’ютерних технологій і виводить процес навчання на якісно новий рівень.

Номер слайду 8

Завдяки використанню комп’ютерної техніки на уроках в учнів відпрацьовується логіка мислення, формується вміння самостійно виражати думки, підвищується емоційний рівень уроку.

Номер слайду 9

Можна виділити такі переваги інноваційного навчання: установлення дружньої атмосфери і взаємозв’язків між учасниками спілкування; учні мають можливість бути більш незалежними й упевненими в собі; учитель заохочує учнів до співпраці, підбадьорює їх, вони не бояться робити помилки; учні мають можливість подолати страх перед мовним бар’єром; слабкі учні можуть отримати допомогу від більш сильних; учні можуть використовувати свої знання й досвід, набутий раніше.

Номер слайду 10

Сучасна комунікативна методика пропонує широке впровадження в навчальний процес активних нестандартних методів і форм роботи для кращого свідомого засвоєння матеріалу. На практиці досить ефективними виявилися такі форми роботи: індивідуальна; парна; групова; робота в команді.

Номер слайду 11

Отже, навчання іноземних мов буде ефективним саме завдяки комплексному застосуванню засобів новітніх інноваційних технологій та залежить від здатності вчителя застосовувати гуманістичний підхід до навчання, від розуміння необхідності відмовитися від авторитарного методу викладання.

ppt
Додав(-ла)
Dudechko Larusa
Додано
6 лютого 2020
Переглядів
1943
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку