Презентація "Формування конкурентноспроможної особистості (англ.мова)"

Про матеріал
В умовах реформування освіти значна роль приділяється вихованню особистості, здатної самореалізуватись, самовизначитись, самоусвідомитись у реаліях сучасного життя. Стратегія освіти (як складова всеукраїнської) – це план колективної педагогічної діяльності, що забезпечує єдність самоорганізації і управління для формування єдиного освітнього простору, де дитина реалізує себе саму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування конкурентноспроможної особистості черезформування основних компетентностей учнів у освітньому просторі сільської школи 

Номер слайду 2

В умовах реформування освіти значна роль приділяється вихованню особистості, здатної самореалізуватись, самовизначитись, самоусвідомитись у реаліях сучасного життя. Стратегія освіти (як складова всеукраїнської) – це план колективної педагогічної діяльності, що забезпечує єдність самоорганізації і управління для формування єдиного освітнього простору, де дитина реалізує себе саму. Конкурентоспроможна особистість - це така особистість, яка здатна швидко й безболісно адаптуватися до постійних змін суспільних умов, науково-технічного прогресу й нових видів діяльності та форм спілкування за умови збереження позитивного внутрішнього психоенергетичного потенціалу й гармонії.

Номер слайду 3

У «Рекомендаціях з освітньої політики» як стратегічний напрямок зазначено: «Сьогодні актуальності набуває поняття компетентностей, що пов’язано з багатьма чинниками, оскільки компетентності… є тими індикаторами, які дозволяють визначити готовність учня, випускника до життя, його подальшого розвитку й активної участі в житті суспільства». На думку сучасних педагогів, саме набуття цих життєво важливих компетентностей дає людині можливість орієнтуватись в сучасному суспільстві, формує здатність особистості швидко реагувати на запити часу. Ідея компетентністно - орієнтованої освіти – це одна з відповідей системи освіти на соціальне замовлення.

Номер слайду 4

Іноземна мова відіграє у житті освіченої амбітної людини важливу роль. З її допомогою ми розширюємо кругозір, спілкуємося з мешканцями інших країн, долучаємося до чужої культури, йдемо по кар'єрних сходах і по-новому дивимося на навколишній світ. Серед іноземних мов, англійська мова стоїть на першому місці і вже давно вийшла на міжнародний рівень. Сьогодні всюди використовується англійська мова — начання, майбутня професія, бізнес, подорожі, наука, інтернет, фільми і т.д.  Англійська об'єднує безлiч людей і допомагає отримувати знання iз великоï кiлькостi джерел інформації. 

Номер слайду 5

Проблема, над якою працюю. Розвиток ключових компетентностей учнів на уроках англійської мови

Номер слайду 6

У Державному стандарті поняття вживаються у такому значенні: Компетенція - суспільно визнаний рівень знань, умінь, навичок, ставлень у певній сфері діяльності людини;Компетентність – набута в процесі навчання здатність учня, що може реалізовуватися на практиці

Номер слайду 7

Компетентнісний підхід• підхід, що акцентує увагу на результаті освіти, причому результат розглядається як здатність людини діяти в різних проблемних ситуаціях;• підхід, за якого результати освіти визначаються значущими за межами системи освіти. Ключові компетентностіготовність робити усвідомлений і відповідальний вибір, готовність до самоосвіти, технологічна, інформаційна, соціальна (готовність до продуктивної соціальної взаємодії) та комунікативна компетентності.

Номер слайду 8

Форми роботи, які використовую на уроках. Метод проектів. Навчальні ігри (рухливі та рольові: ігри з розвитку мовлення, фонетичного слуху, з використанням ігрових матеріалів)Інтерактивний методІнтерактивне навчання – це навчання, основане на діалогічному мовленні, в ході якого здійснюється взаємодія вчителя і учня. Мікрофон. АсоціаціїНезавершені речення. Мозаїка Блайднес Асоціативний кущ. Снігова куля. Робота в парах Робота в групах

Номер слайду 9

Вважаю одним із кращих прикладів формування та розвитку життєвих компетенцій учнів є проектна методика, яка сприяє розвитку ініціативи, самостійності, організаторських здібностей, стимулює процес саморозвитку. 

Номер слайду 10

Let’s Learn About Scotland. USAМЕТОД ПРЕЗЕНТАЦІЙ НА УРОЦІ АНГЛ. МОВИMy village. EASTER IN UKRAINE

Номер слайду 11

MUSIC IN MY LIFE MY HOBBY - CARS My Family Recipe. SUMMER

Номер слайду 12

БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ «FLOWERS FOR MOTHERS. КВІТИ ДЛЯ МАТУСІ»

Номер слайду 13

ЗАХИСТ ПРОЕКТІВ “ MY IDEAL SCHOOL”

Номер слайду 14

УРОК АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У ПЕРШОМУ КЛАСІІНСЦЕНІЗАЦІЯ КАЗКИ “ SLEEPING BEAUTY”

Номер слайду 15

ВІДКРИТИЙ УРОК У 4-ИХ КЛАСАХ « AT THE TOY SHOP »

Номер слайду 16

ВІДКРИТИЙ УРОК У 8 КЛАСІ« MUSIC IN OUR LIFE »

Номер слайду 17

ВІДКРИТИЙ ЗАХІД У 7-9 КЛАСАХ« WE LOVE UKRAINIAN SONGS »

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Проект з теми:« Формування життєвих компетентностей учнів на уроці англійської мови при вивченні теми « Healthy Food» засобами ІКТ » Участь у ярмаці педагогічної творчості

Номер слайду 20

Урок у 8 класі « Healthy Lifestyle. No smoking! » Smoking is the most preventable cause of death in Ukraine. Parents play a very important role in a child's decision whether to smoke or not

Номер слайду 21

Тиждень англійської мови-квест « WELCOME TO UKRAINE!»З 24.10.2016 по 28.10.2016 у Карпилівській ЗОШ І-ІІ ст. пройшов Тиждень англійської мови. Протягом тижня був проведений квест «WELCOME TO UKRAINE», який включав в себе різноманітні заходи, спрямовані на підвищення розвитку інтересу до вивчення англійської мови згідно концепції національно-патріотичного виховання. Ціль проведення тижня – формування комунікативної компетентності учнів.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Всеукраїнський тиждень англійської мови. Протягом тижня вчителем Сергійчук Л. О. було проведено: Ознайомлення з творчістю Шекспіра на уроках англ.мови (7-9 кл.)Перегляд фільму « Ромео і Джульєта » (7-9кл.)Конкурс читців сонетів (8кл.)Виготовлення стіннівки « Життя і творчість В. Шекспіра » (7кл.)Театралізований урок  «All the world is a stage» (9кл.)Конкурс мультимедійних презентацій « Shakespeare in my life »

Номер слайду 24

pptx
До підручника
Англійська мова (8-й рік навчання) 8 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
18 лютого 2020
Переглядів
2810
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку