Презентація "Формування та розвиток мовленнєвих компетенцій учнів на уроках української мови та літератури через використання інноваційних технологій та креативних завдань."

Про матеріал
Презентація "Формування та розвиток мовленнєвих компетенцій учнів на уроках української мови та літератури через використання інноваційних технологій та креативних завдань" надасть методичні рекомендації щодо формування та розвитку мовленнєвих компетенцій учнів на уроках української мови та літератури через використання інноваційних технологій та креативних завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування та розвиток мовленнєвих компетенцій учнів на уроках української мови та літератури через використання інноваційних технологій та креативних завдань. Підготувалавикладачка української мови та літератури. ДНЗ «Почаївське ВПУ»Шамбрай О. Ф.

Номер слайду 2

Епіграф: Заговори, щоб я тебе побачив. Сократ

Номер слайду 3

Що таке мовленнєва компетенція ?Мовленнєва компетенція - вміння адекватно й доречно, практично користуватися мовою в конкретних ситуаціях (висловлювати свої думки, бажання, наміри, міркування), використовувати для цього як мовні, так і позамовні засоби (невербальну знакову систему) та інтонаційні засоби виразності мовлення.

Номер слайду 4

Чинники, які впливають на мовленнєву компетентність. Лексична компетенція. Фонетична компетенція. Граматична компетенція. Діамонологічна компетенція

Номер слайду 5

Можливості продуктивного навчання:розвиток культури мовлення;обговорення проблеми;уміння презентувати свій продукт; можливість для безпосереднього спілкування;адекватне ставлення до критики; стимулювання критичного ставлення до себе; уміння адаптуватися в мовному середовищі.

Номер слайду 6

Нетрадиційні уроки:

Номер слайду 7

Форми роботи для формування та розвитку мовленнєвих компетенцій учнів на уроках української мови та літератури:

Номер слайду 8

Інсценізація твору «Мартин Боруля»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Інсценізація твору «Назар Стодоля»

Номер слайду 11

Конкурс читців творів Т. Г. Шевченка

Номер слайду 12

Мовознавча вікторина до Дня української писемності та мови

Номер слайду 13

Літературна кав’ярня «Сім струн»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Інтерактивні вправи та випереджувальні завдання:

Номер слайду 17

Використовуючи різні методи та прийоми організації занять щодо розвитку мовленнєвої компетенції учнів, у своїй роботі бачу певні результати:

Номер слайду 18

Дякую за увагу !

pptx
Додав(-ла)
Шамбрай Ольга
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
299
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку