Презентація " Формування у дітей дошкільного віку основ особистої безпеки"

Про матеріал
Презентація містить слайди, які допоможуть вихователям пригадати завдання щодо вимог БК з безпеки життєдіяльності дошкільників; зробити огляд програм з питань БЖД; проаналізувати форми комплексної роботи та планування із зазначеної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування у дітей дошкільного віку основ особистої безпеки та норм поведінки в надзвичайних ситуаціях Підготувала: Дектярьова О. В. вихователь Шевченківська філія ОКНЗ « Надеждівський НВК (ЗОШ І – ІІІ ст.-ДНЗ)» Життя і здоров҆я є найважливішим. Будьте завжди обачними і обережними, Бережіть своє життя!

Номер слайду 2

Завдання щодо вимог БК з БЖД дошкільнят - Створити в ЗДО безпечні умови та пізнавальне середовище для життєдіяльності дитини; - Сформувати у дітей свідоме ставлення до власного життя та здоров҆я; - Розвинути у дошкільників уміння передбачати наслідки своїх вчинків; - Виробити у малят навички практичних дій під час виникнення небезпечних ситуацій.

Номер слайду 3

Формула безпечної життєдіяльності Запобігати небезпеці Діяти при небезпеці Уникати небезпеки Закон для кожного, хто хоче навчитися безпечної життєдіяльності Передбачати наслідки своїх дій , щоб самому не створювати небезпечну ситуацію - Не розгубитися, тобто бути готовим діяти у небезпечних ситуаціях; - Знати, що і як треба робити в таких випадках; - Уміти правильно використовувати рятувальне спорядження, зв҆язуватися з рятувальними службами; - Не втрачати надії й боротися, зробити все можливе, щоб урятуватися самому і допомогти іншим Вміти розпізнавати небезпечні ситуації, оцінювати ризик і діяти так , щоб не потрапляти в них

Номер слайду 4

Огляд програм з питань БЖД дошкільнят Освітня програма « Впевнений старт» для дітей середнього дошкільного віку (за загальною редакцією Тамари Піроженко) Розділ « Фізичний розвиток» Підрозділ «Основи здорового способу життя та безпека життєдіяльності»

Номер слайду 5

Комплексна освітня програма «Дитина в дошкільні роки» ( науковий керівник Катерина Крутій) Підпрограма дітей середнього дошкільного віку « Подорож у довкілля» Освітня лінія: « Особистість дитини » Розділ: «Здоров҆я та фізичний розвиток» Підрозділ: « Безпека життєдіяльності»

Номер слайду 6

Освітня програма для дітей від 2 до 7 років «Дитина» ( керівник проекту Віктор Огнев҆юк) «Чомусики» ( 5-й рік життя) Освітня лінія: «Дитина в соціумі» Розділ: «Соціальний світ» Підрозділ: «Вогонь і діти», «Світлофор-Моргайко» Освітня лінія: «Дитина в природному довкіллі» Розділ : «Сезонні зміни у живій природі» Підрозділ: «Рослини» , «Тварини»

Номер слайду 7

Комплексна освітня програма для ДНЗ « Світ дитинства» ( науковий керівник Алла Богуш) Освітня лінія: « Особистість дитини» Розділ: «Здоров҆я та фізичний розвиток» Підрозділ: «Зміст педагогічної діяльності» - безпека життєдіяльності.

Номер слайду 8

Комплексна програма розвитку, навчання і виховання дітей дошкільного віку « Соняшник» ( автор Любомира Калуська) Цільова підпрограма: « Пізнавайлик» ( 5-й рік життя); Розділ: «Розвиток і виховання тіла» Підрозділ: « Безпечна поведінка» - Предмети навколо. - Безпечні й небезпечні вулиці та дороги. -Природне довкілля і здоров҆я )

Номер слайду 9

Програма розвитку дитини від народження до шести років «Я у Світі» ( за загальною науковою редакцією Олени Кононко) Освітня лінія: « Особистість дитини» Змістовний блок: « Розвиток особистості» Розділ «Безпека життєдіяльності».

Номер слайду 10

Програма розвитку дитини дошкільного віку « Українське дошкілля» ( автор Олександра Білан) Освітня лінія «Особистість дитини» Розділ « Безпека життєдіяльності» Тематика: Пожежна безпека Правила дорожнього руху Безпека в побуті Поведінка з незнайомими людьми Безпека на природі

Номер слайду 11

Форми комплексної роботи з БЖД Вихователі Діти Батьки - Інструктажі та сезонні накази по ДНЗ; Пед наради, МО, семінари, круглі столи; Колективні перегляди; Ділові ігри; Випуски тематичних стіннівок, облаштування куточків безпеки; Створення бібліотеки метод. та худ. літератури. Складання анкет для моніторингу роботи у родинах вихованців Організовані види діяльності; Рольові, дидактичні ігри; Складання казок та розповідей за малюнком із застосуванням методики ТРВЗ; Використання народної творчості; Тематичні розваги; Бесіди за змістом « безпечних казок»; Інсценування ситуацій з БЖД Педагогічно-інформаційні стенди; Інтернет-спілкування; Відео-семінари; Обмін батьківським досвідом; Конкурси- змагання з БЖД; Тематичні розваги; Спільна практична діяльність у створенні виставок на тему БЖД; Зустрічі з працівниками служб безпеки

Номер слайду 12

Планування роботи з БЖД Середня група Пожежна безпека Правила дорожнього руху Безпека в побуті Поведінка з незнайомими людьми Безпека на природі - Тематичні заняття, тижні безпеки; - Ігрова, практична діяльність, фізичні вправи; - Бесіди, обговорення , художнє слово; - Образотворча діяльність, індивідуальна робота; - Наочність ТЗН, перегляд ілюстрацій, мультфільмів; - Пошуково-дослідницька діяльність, моделювання ситуацій; - Пішохідні переходи, екскурсії, спостереження.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Робота з батьками Просвітницька педагогічна наочність( стенди, ширми , посібники, папки-пересувки, тематичні виставки, фотоколажі, презентації); - Індивідуальні та групові консультації, анкетування та тестування, моніторинг, ознайомлення із пам҆ятками з різних видів БЖД. - Дискусії, бесіди, батьківські конференції, збори, лекторії, круглі столи, дні відкритих дверей, зустрічі з працівниками служб, спільні розваги та свята, екскурсії, конкурси-змагання.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Заровнятних Валентина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
20 лютого 2021
Переглядів
2617
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку