Презентація "Формування в учнів мотивації до успіху в навчанні"

Про матеріал

«У наших школах не повинно бути нещасливих учнів, душу яких гнітить думка, що вони ні на що не здібні. Успіх у навчанні — єдине джерело внутрішніх сил учня, які породжують енергію для долання труднощів, бажання вчитися»

В. О. Сухомлинський

Головна мета школи на сучасному етапі — створення умов для розвитку і самореалізації кожної особистості як громадянина України, формування покоління, здатного навчатися упродовж життя. Тому завданням у початковій школі має бути підготовка дітей до систематичного та цілеспрямованого навчання у старших вікових періодах, формування позитивної мотивації навчання, забезпечення морально-духовної зрілості особистості. Зосереджую свою увагу на системі мотивів та мотивації навчальної діяльності молодшого школяра.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування в учнів мотивації до успіху в навчанні Вчитель початкових класів: Друховець Н. Г.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Завдання

Номер слайду 5

Ситуація успіху - це те, що може організувати вчитель для успішного навчання учня і досягнення ним радості.

Номер слайду 6

«У наших школах не повинно бути нещасливих учнів, душу яких гнітить думка, що вони ні на що не здібні. Успіх у навчанні — єдине джерело внутрішніх сил учня, які породжують енергію для долання труднощів, бажання вчитися» В. О. Сухомлинський

Номер слайду 7

«Ти можеш!» - повинен нагадувати вчитель учню. «Він може!» - повинен нагадувати колектив. «Я можу!» - повинен повірити в себе учень. В. Шаталов

Номер слайду 8

Номер слайду 9

створення пізнавальних інтересів учнів, які викликають позитивні дії та настрій — образність, цікавість, здивування, моральні переживання незвична форма подання матеріалу, що викликає здивованість в учнів внесення мотиву, який показує дитині заради чого, кого здійснюється ця діяльність, кому буде добре після виконання використання вчителем навмисно зроблених помилок з метою привернути увагу учнів, звернення до них за допомогою, що пробуджує почуття гідності (знайшов помилку вчителя), стимулює бажання вчитися цікаві приклади, досліди, парадоксальні факти, історичні екскурсії Етап первинної мотивації

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Шарль Перро, автор «Червоної Шапочки», написав казку «Любов циркуля і лінійки»? Наполеон Бонапарт писав математичні роботи і один геометричний факт називається «Задача Наполеона»? одна з кривих ліній називається «Локон Аньєзі» на честь першої у світі жінки-професора математики Марії Гаетани Аньєзі? Л. М. Толстой, автор роману «Війна і мир», писав підручники для початкової школи і, зокрема, підручник арифметики? одна з мов програмування називається Ада на честь Ади Лавлейс, однієї з перших програмісток, яка працювала з математичними машинами і була дочкою відомого англійського поета Джорджа Байрона? квітку гортензію назвали на честь Гортензії Лепот, відомої обчислювальниці, що складала математичні таблиці? Вона привезла цю квітку з Індії. англійський математик Дж. Сильвестр написав сонет «Небесна муза», який він присвятив першій російській жінці-математику Софії Василівні Ковалевській?

Номер слайду 12

Етап закріплення і посилення мотивації Неочікувана радість - це почуття задоволення від того, що результати діяльності учня перевершили його очікування.  Радість пізнання – це радість пізнання нового. Пізнання опирається на самоосвіту й самопізнання. Диспут - базується на обміні думками між учнями, вчителями й учнями, що вчить їх мислити самостійно, розвиває здатність до виваженої аргументації та поважання думки інших. Еврика - передбачає створення умов, за яких учень, виконуючи навчальне завдання, несподівано для себе доходить висновку, який розкриває раніше йому невідомі можливості.

Номер слайду 13

Етап завершення уроку Найвищих результатів досягають ті учні, у яких учитель позитивно оцінює навіть незначні успіхи. Важче навчатися тим, кому вчитель лише вказує на помилки та недоліки, і кого дуже рідко хвалить. І, звичайно, найнижча успішність у тих дітей, яким учитель взагалі не повідомляє про їх успіхи на уроці.

Номер слайду 14

.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гордєєва Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Хан-Ака Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
22 листопада 2018
Переглядів
6692
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку