Презентація "Формування здоров`язберігаючих компетентностей шляхом впровадження у роботу психологічної служби групової форми роботи квету"

Про матеріал
«здоров’язбережувальна компетентність» - це комплекс знань, умінь, ставлень та цінностей, які спрямовані на збереження й укріплення здоров’я – свого та оточуючих, на уроках та в позаурочній діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Аналіз сучасних досліджень українських науковців дає змогу констатувати що під поняттям здоров’язбережувальної компетентності слід розуміти характеристики, властивості людини, спрямовані на збереження фізичного, соціального, психічного та духовного здоров’я – свого та оточення . На думку О. Ващенко «здоров’язбережувальна компетентність» - це комплекс знань, умінь, ставлень та цінностей, які спрямовані на збереження й укріплення здоров’я – свого та оточуючих, на уроках та в позаурочній діяльності.

Номер слайду 3

Здоров’язбережувальна компетентність - здатність учня застосовувати в умовах конкретної ситуації сукупність здоров’язбережувальних компетенцій, дбайливо ставитися до власного здоров’я та здоров’я інших людей . Ця компетентність включає в себе: уявлення і поняття про здоров’я, здоровий спосіб життя та безпечну поведінку;  усвідомлення здоров’я як вищої  життєвої цінності;  взаємозв’язок організму людини з природнім і соціальним оточенням;  удосконалення фізичної, соціальної,  психічної та духовної складових  здоров’я;  дбайливе ставлення до свого здоров’я.

Номер слайду 4

Квест (від англійського guest – «пошук»), різновид активних інтелектуально-логічних ігор, синонім активного відпочинку.Сьогодні квест вважають головним конкурентом комп’ютерних ігор у боротьбі за час молоді. Це ігрова форма групового виконання завдань, яка має тривалу історію розвитку, багато можливих варіантів використання і чимало позитивних моментів. Мета гри – «розшифрувати» певне місце на обумовленій території (скажімо, на вулицях міста, шкільному подвір’ї чи в музейній залі), виконати на цьому місці певні дії або/та одержати підказку (інструкцію, код) до виконання наступного завдання.

Номер слайду 5

Переваги використання квесту: -дозволяє учням пізнати один одного в умовах необхідності прийняття швидких рішень; виявляє: приховані якості учнів, потенційних лідерів, інтелектуалів, учнів-логістів, які вміють прорахувати на декілька ходів вперед; -розвиває логічне мислення, інтуїцію, вміння швидко знаходити вихід із складної ситуації, знайти спільну мову з різними людьми; -дозволяє учням краще ознайомитися з темою, бо всі сценарії носять тематичний характер; -проводить аналогії й асоціації між явищами; -швидка актуалізація інформації; -ігрові етапи дозволяють спільно пережити емоційні сплески, що психологічно зближує учнів, викликають масу позитивних емоцій і радісних спогадів, сприяють розвитку комунікабельності; -інтелектуальні етапи розвивають ерудицію і виявляють спритність.

Номер слайду 6

 Гра-квест на тему: «Толерантність - це риса сучасної людини»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Квест на тему: «Школа – територія толерантності»

Номер слайду 9

Гра-квест на тему: «День Х»

Номер слайду 10

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
9 вересня 2019
Переглядів
868
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку