Презентація " Фотомистецтво"

Про матеріал
Матеріал містить інформацію про історію виникнення та розвиток фотомистецтва, знайомить із видатними фотографами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФОТОМИСТЕЦТВО

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ансель Адамс. Ansel Adams; — американський фотограф. Народився 20 лютого 1902 року у Сан-Франциско. Початково Адамс захоплювався грою на піаніно а фотографією зацікавився після перегляду робіт Пола Стренда. Він довго вибирав між кар'єрою фотографа і піаніста. Ансель Адамс був завзятим мандрівником і здійснив багато подорожей національними парками Сполучених Штатів як член природоохоронного товариства Клуб Сьєрра. Найбільш вражаючим доробком Анселя Адамса є чорно-білі фотографії національних парків Йосеміт та Єловстоун, Великого Каньйону в Арізоні. Він також відомий як автор книг на тему фотографії, співзасновник товариства Група f/64 (Group f/64[en]), розробник зонної теорії експозаміру. Помер Ансель Адамс 22 квітня 1984 року. Цього ж року одна з пустель була перейменована на його честь. Роком пізніше на його честь була названа вершина заввишки 3584 метра в Сіерра Невада.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Ю́рій Іва́нович Хи́мич. Народився12 квітня 1928, Кам'янець-Подільський — † 23 липня 2003, Київ). Видатний майстер архітектурного пейзажу, класик українського образотворчого мистецтва ХХ століття, графік, педагог. Заслужений художник і архітектор України, Заслужений діяч мистецтв УРСР (1990). Член Національної спілки архітекторів України (з 1955 року) та Національної спілки художників України (з 1962 року). Наприкінці 50-х років ХХ століття здобув серед мистецтвознавців славу одного з кращих акварелістів СРСР того часу. Капітан інженерних військ запасу.

Номер слайду 9

Мистецькі твори Ю. Химича«Монастырь над рекой» «Уходящая женщина» «Деревенская живопись»

Номер слайду 10

Федецький Альфред Костянтинович1857, Житомир — † 21 липня 1902, Мінськ) — український фотограф польського походження, перший український оператор хроніко-документальних фільмів. Народився в сім'ї польських шляхтичів. Федецькі жили у Варшаві, а потім переїхали до Києва. Дитяче захоплення фотографією переросло в бажання присвятити життя фотомистецтву. Тож батьки направили Альфреда на навчання у Фотографічний інститут при Віденській академії мистецтв.1880 — закінчивши навчання у Відні, Альфред повернувся до Києва і став працювати у фотоательє Влодзімежа Висоцького. Для молодого фотографа Висоцький став і професійним наставником, і духовним учителем. Він прищепив Альфредові не лише фахові навички, але й свої погляди на мистецтво, які Федецький сповідував до кінця життя.

Номер слайду 11

Фотографії з харківської майстерні Альфреда Федецького є предметом колекціонування. Збірка цих фото знаходиться, зокрема, в фондах історико-культурному комплексі «Замок Радомисль»(фото на зйомках фільмів)

Номер слайду 12

Пилип'юк Василь Васильович. Народився10 січня 1950, Новоселиця, Снятинського району, Івано-Франківської області — 18 листопада 2017, Рівне — український фотохудожник. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (1993), заслужений діяч мистецтв України (1998), йому присвоєно вчене звання професора (2015). Художник Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP) (2007), президент видавничого підприємства «Світло й Тінь», головний редактор журналу «Світло й Тінь», член Національної спілки журналістів України, член президії та правління Національної спілки фотохудожників України, заступник президента Світового об'єднання фотографів українців (С. О. Ф. У. США), завідувач кафедри фотомистецтва Київського Національного університету культури і мистецтв.

Номер слайду 13

Спадщина митця. В активі митця понад 80 персональних виставок. Роботи зберігаються у зібраннях багатьох галерей світу, знайшли відображення у мистецьких виданнях, широковідомих фотоальбомах. Творчості фотомитця присвячено понад 455 публікацій у виданнях України та зарубіжжя. Автор 45 наукових та навчально-методичних праць. Василь Пилип'юк – автор та видавець 115 мистецьких фотоальбомів,

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ПЛЮСИ І МІНУСИ ПРОФЕСІЇ ФОТОГРАФ Переваги:високий заробіток, особливо, якщо напрацьована власна база клієнтів;творча робота, якій не притаманні сірі будні. Вільний графік, найчастіше, моменталіст самостійно планує робочий день;затребуваність у різних сферах діяльності: журналістика, рекламні агентства, криміналістика, модельний бізнес;існує можливість так званого «фріланса». Фотограф співпрацює з різними компаніями одночасно, виконуючи індивідуальні замовлення; Недоліки:досить важко повернутися в професійний ринок. У кожному місті послуги пропонує безліч студій;якісна сучасна апаратура по кишені не кожному.

Номер слайду 16

Висновок

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гаврилюк Любов Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Андруша Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 листопада 2020
Переглядів
1315
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку