Презентація"Фрагменти уроків з використанням стратегій фішбоун сенкан і методика взаємних запитань"

Про матеріал
Презентація на тему "Фрагменти уроків з використанням стратегій фішбоун сенкан і методика взаємних запитань"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчителя початкових класів Комунального закладу «Полтавська гімназія №32 Полтавської міської ради Полтавської області» Конечнікової Марини Леонідівни Категорія «Спеціаліст» Презентація авторської розробки

Номер слайду 2

Мета моєї роботи – вивчити стратегії «Фішбоун», «Сенкан» ,«Методика взаємних запитань» та описати можливість їх використання під час уроків. Авторська розробкана тему:«Фрагменти уроків з використанням стратегій«Фішбоун», «Сенкан», «Методика взаємних запитань»

Номер слайду 3

Одним з ефективних і цікавих для учнів методичних прийомів, який використовую в групах, є прийом «Фішбоун». Дослівно він перекладається з англійської як «Скелет риби» і спрямований на розвиток критичного мислення учнів в наочно-змістовній формі. Суть даного методичного прийому - встановлення причинно-наслідкових взаємозв'язків між об'єктом аналізу і впливаючими на нього факторами, вчинення обґрунтованого вибору. Додатково метод дозволяє розвивати в учнів навички роботи з інформацією і вміння ставити і вирішувати проблеми. 

Номер слайду 4

Фрагмент уроку з використанням стратегії «Фішбоун»Урок природознавства у 3 класі. Тема: Значення грибів у житті людини?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Сенкан — це вірш, що складається з п'яти рядків. Слово ”сенкан” походить від французького слова ”п'ять” і позначає вірш у п'ять рядків. Перший рядок має містити слово, яке позначає тему (звичайно, це іменник). Третій рядок називає дію, пов'язану з темою, і складається з трьох слів (звичайно, це дієслова).

Номер слайду 7

Фрагмент уроку з використанням стратегії «Сенкан»Урок української мови у 2 класіТема: «Знаходження кореня у спільнокореневих словах»

Номер слайду 8

Фрагмент уроку з використанням стратегії «Методика взаємних запитань»Урок літературного читання у 2 класі. Тема: Емоційність. Наталія Забіла «Віхола»

Номер слайду 9

Завдання стратегії: самостійно керувати процесом читання, вчити вдумливо читати та обговорювати прочитане, розвивати вміння формулювати різнорівневі запитання, стимулювати мислення.

Номер слайду 10

pptx
Додано
3 червня 2019
Переглядів
1688
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку