Презентація функціоналу тестування на нараді у школі (фотофіксація).

Про матеріал
Презентація функціоналу тестування на нараді у школі (фотофіксація). «Створення тестів онлайн та робота з ними»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Функціонал тестування на нараді у школі (фотофіксація). Кваша Тамара Григорівнавчителька географії і біологіїВеликоволицької філіїМотовилівської гімназії ім. І. М. Мороза

Номер слайду 2

Тест (проба) — (Від слова англ. Test — «випробування», «перевірка») — спосіб вивчення глибинних процесів діяльності системи, за допомогою переміщення системи в різні ситуації і відстеження доступних спостереженню змін в ній. Переваги тестування. Тестування є якіснішим і об'єктивнішим способом оцінювання/Тестування — справедливіший метод, який ставить усіх учнів в однакові умови, як у процесі контролю, так і в процесі оцінювання, практично усуваючи суб'єктивізм викладача. Тести — це об'ємніший інструмент, оскільки тестування може діагностувати знання учня по усьому курсу. Тест є точнішим інструментом. Тест онлайн є ефективнішим з економічних міркувань. Тестування — це найбільш м'який інструмент, вони ставлять всіх учнів в однакові умови, використовуючи єдину процедуру і єдині критерії оцінки, що приводить до зниження передекзаменаційних нервових напружень. Недоліки тестування. Розробка якісного тестового інструментарію — тривалий, трудомісткий і затратний процес. Дані, що отримує викладач в результаті тестування не дозволяють судити про причини недоліків знань учнів. Тест не дозволяє перевіряти і оцінювати високі, продуктивні рівні знань, пов'язані з творчістю. Забезпечення об'єктивності і справедливості тесту вимагає прийняття спеціальних заходів по забезпеченню конфіденційності тестових завдань. У тестуванні присутній елемент випадковості.

Номер слайду 3

Тестові завдання закриті:завдання з множиною варіантів;завдання альтернативних відповідей;завдання множинного вибору;завдання на встановлення відповідності;завдання на встановлення правильної послідовності.відкриті:завдання вільного викладу;задання-доповнення.

Номер слайду 4

Освітній портал «На Урок» -для вчителів. Презентація функціоналу тестування на нараді у школі (фотофіксація).«Створення тестів онлайн та робота з ними» Переглянути відео майстер-класу можна за посиланням:https://www.youtube.com/watch?v=Yg. RENTH2d0 I

Номер слайду 5

Тестування – один з кращих способів оцінювання знань учнів. Саме тому команда освітнього проекту "На урок" розробила та запустила новий функціонал, який точно сподобається і вам, і вашим учням – онлайн-тести «На Урок»

Номер слайду 6

«На Урок»створює необмежені можливості для обміну досвідом між освітянами. Особливості користування платформою “На урок”:- доступність роботи з сервісом для користувачів,- відкрита база тестів, конспектів, додаткових матеріалів створених користувачами платформи з усіх шкільних предметів,- простий у застосуванні, можна користуватись з будь-яких гаджетів

Номер слайду 7

Особливості онлайн-тестів «На Урок»Перший на 100% українськомовний ресурс для створення онлайн-тестів. Робота із сервісом є і буде безкоштовною. Відкрита база тестів, створених користувачами сайту, з усіх шкільних предметів та різних навчальних тем. Передбачена інтеграція з особистим кабінетом вчителя та учня.

Номер слайду 8

Вибір способу створення тестових завдань. Заповнення вчителем форми з внесенням вручну тексту завдання та варіантів відповідей. Автоматичне генерування тестових завдань на основі готових тестів на поатформі “На Урок”.

Номер слайду 9

Обирайте формат запитань, працюйте з усім класом чи з окремими учнями – жодних обмежень! Інтерфейс функціоналу тестів настільки простий, що ви зможете швидко створити тест навіть під час уроку. І, звісно, це чудовий варіант для домашнього завдання. Виконувати тести можна фактично на будь-якому пристрої. Можна також роздрукувати тест для дітей, у яких немає потрібного гаджету

Номер слайду 10

Тести можна використовувати:як домашнє завдання для тематичного оцінюваннядля самостійної, контрольної роботи,для роботи на уроці («Реальному часі», «Знайди відповідність», «Флеш-картки»)

Номер слайду 11

Налаштування домашнього завдання. Показувати рейтинг учнів - зазвичай цю опцію не вмикаю, щоб зберегти конфіденційність результатів кожного учня. Тільки одна спроба проходження – дозволяю учням проходити тест кілька разів у зв’язку з воєнним станом та перебоями з постачанням електроенергії і роботи Інтернету. Одразу показувати правильну відповідь *Тільки одна спроба проходження *Показувати відповіді учня після тестування – ці опції доречно використовувати за умови однієї спроби проходження. Обмежити час проходження до … - враховую вікові особливості учнів, кількість питань в тесті, призначення тесту (навчальний чи перевірочний) Перемішати запитання. Перемішати варіанти відповідей *Перемішати запитання – ці налаштування дозволяють мінімізувати списування)

Номер слайду 12

Результати тестувань. Онлайн-тестування зручне у відстежуванні результатів тестування як окремого учня, так і всіх учасників тестування.

Номер слайду 13

Спосіб інтерпретації результатів:частка правильних відповідей;частка неповних відповідей;час виконання кожного завдання. Результати тестування будуть доступні миттєво: ви зможете одразу зрозуміти, які труднощі виникають в учнів та провести роботу над помилками. А учні зможуть одразу дізнатися, скільки балів вони набрали, що є ще й чудовим стимулом для подальших звершень!

Номер слайду 14

Переваги сервісу «На Урок»:− у вчителя є особистий кабінет;− робота не потребує коштів;− доступні для використання тести інших авторів;− проведення тестування в реальному часі;− можна тест задати як домашню роботу;− створення вправи Відповідність автоматично;− можна за допомогою таблиць перевірити результат;− при створенні тесту редактор формул частково доступний;− результати всіх тестувань містяться на одній сторінці;− тестування в будь-який час можна зупинити;− якщо автор надає дозвіл, тестом відразу користуються всі відвідувачісайту;− усі відповіді при тестуванні розміщуються в кольорових прямокутниках;− після закінчення тестування учні можуть побачити допущені помилки;− результати опитування зберігаються на сервісі.

pptx
Додав(-ла)
Kvasha Tamara
Додано
26 березня 2023
Переглядів
367
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку