Презентація Г.Бічер -Стоу Проблема рабства і ставлення до людей різних рас і національностей у романі "Хатина дядька Тома"

Про матеріал
Дана презентація надасть можливість ефективно провести урок на тему" Г.Бічер - Стоу ,проблема рабства і ставлення до людей різних народів у романі "Хатина дядька Тома"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблема рабства і ставлення до людей різних рас і національностей у романі Система рабства є породження диявола… Вся наша країна стогне під цим гнітом. Г. Бічер-Стоу

Номер слайду 2

Раб – у рабовласницькому суспільстві людина, яка була позбавлена будь-яких прав і засобів виробництва й перебувала у повній власності свого володаря-рабовласника.

Номер слайду 3

. Рабство 1. Становище раба.2. Перший в історії людства суспільний лад, за якого виробники-раби були у повному і неподільному розпорядженні рабовласників. Рабство в США

Номер слайду 4

Работорговець – той, хто торгує рабами.

Номер слайду 5

Рабовласник – у рабовласницькому суспільстві власник, володар рабів та всіх засобів виробництва.

Номер слайду 6

1776 рік – США отримують незалежність. Свобода була для білих. Чорношкірі так і залишилися рабами

Номер слайду 7

Товариство аболіціоністів. Уільям Гаррісон. Федерік Дуглас. Джон Браун

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Для всіх учнів. Підготувати розповідь про дядька Тома (розділи 14, 5, 7, 10, 14, 18, 19, 22, 26, 28-34, 36, 38, 40, 41). Відповісти на запитання «Чи мав рацію дядько Том? Чи не суперечить його покора людській суті? Прокоментувати вислів: «Вільною створена людина. Вільна вона, хоч би й народилась у кайданах». (Й. В. Гете))Індивідуальні завдання.1. Написати творчу роботу на одну із тем: «Як навчитися любити ближнього», «Ціна свободи»2. Написати сенкан: «Г. Бічер-Стоу» або «Том».

pptx
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
3273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку