Інформаційний матеріал до теми «Гарячі напої».
Презентація покликана доповнити матеріал уроку додатковими наочними матеріалами, що підвищують ефективність вивчення теми «Гарячі напої» шляхом демонстрації відомостей про класифікацію чаю.
Мультимедійні презентації на наш погляд значно підвищують ефективність сприйняття матеріалу, сприяють активізації навчально-пізнавальної діяльності учнів.
Запропоновані форми та методи роботи відповідають віковим особливостям учнів, сприяють розвитку логічного мислення та реалізації творчого потенціалу.
Виготовлення чаю з листа чайного куща зазвичай включає наступні кроки: в'ялення листа при температурі 32-40 °C впродовж 4-8 ч., при якому чайний лист втрачає частину вологи і розм'якшується; неодноразове скручування вручну або на ролерах, при якому виділяється частина соку; ферментативне окислення, що зазвичай називається ферментацією, дозволяє крохмалю, що міститься в листі, розпастися на цукру, а хлорофілу — на дубильні речовини;
Жовтий чай Жовтий чай — рідкісний ґатунок високоякісного чаю. Жовтий чай загалом схожий на зелений чай, але має деякі відмінності у технології виробництва, а саме — уповільнену стадію сушіння. Цей технологічний прийом надає жовтому чаю особливий аромат, за який він і цінується. Ступінь ферментації — 3-12%
Чай Улун Чай Улун — окислення триває від двох до трьох днів, досягаючи 30-50 %%. Зовнішній вигляд і характеристики Улунів сильно залежать від технології і конкретної міри окислення, але усі Улуни мають дуже характерний смак, який не дозволяє сплутати їх з іншими видами чаїв. Ступінь ферментації — 30-50%
Чай Пауер Чай Пауер — виготовляється як з бруньок, так і із зрілого листя старих дерев. Спочатку доводиться до стану зеленого чаю, після чого проходить ферментацію. Природне старіння проводиться впродовж декількох років без додаткової обробки, штучне - методом прискорення ферментації в умовах підвищеної температури і вологості. На відміну від інших типів чаїв, пуэр. Не лише окислюється, але і ферментується в точному значенні цього слова