Презентація Генетика, Моногібрідне схрещування

Про матеріал
Презентація з теми : " Закони Менделя", в ній розкриті принципи законів, їх пояснення, схеми схрещування, визначення домінанту і рецесиву ознаки( за умовою задачі). Явище є універсальним для рослин , тварин і людини, тому було введено в ранг правила домінування, процес появи у другому поколінні ознак обох батьків росить назву розщеплення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закони Г. Менделя(перший і другий закони) Кречетова І. В.учитель біологіі

Номер слайду 2

Тема: Моногібрідне схрещування. Перший і другий закони Г. Менделя. Цілі: Освітні: продовжити формувати знання про генетичні дослідження;ознайомити учнів із закономірностями спадковості, як однієї із основних властивостей живого;розкрити сформульовані Г. Менделем закони успадкування ознак (два закони)Розвиваючі: розвивати уміння порівнювати основні біологічні закономірності (спадковість) та їх значення для процесів життєдіяльності організмів. Виховні: виховувати бережливе ставлення до організмів та їх спадкових ознак.

Номер слайду 3

Дати визначення: Генетика…Мінливість…Генотип…Фенотип…Ген…Гібридологічний метод…Спадковість…

Номер слайду 4

Генетична символіка{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Символ. Назва. PБатьки. FГібридне потомство покоління. AДомінантна ознакаa. Рецесивна ознака. Aa. Гетерозигота. AAДомінантна гомозиготаaa. Рецесивна гомозигота. XСхрещування♀Жіноча стать♂Чоловіча стать

Номер слайду 5

ПЕРШИЙ ЗАКОН Г. МЕНДЕЛЯУ разі схрещування двох організмів, що належать до різних чистих ліній (двох гомозиготних організмів) і відрізняються за однією альтернативною ознакою: перше покоління гібридів буде одноманітним і нестиме тільки домінантну ознаку (у разі повного домінування).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Другий закон Г. Менделя. У разі схрещування гібридів першого покоління (двох гетерозиготних організмів) у другому поколінні гібридів спостерігається розміщення за фенотипом 3:1.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Узагальнення та систематизація знань. Дати відповіді на запитання: Коли було повторно відкриті закони Г. Менделя?Які цитологічні основи мають закони Г. Менделя?Чому закони Г. Менделя мають статистичний характер?Яке практичне завдання для людини мають закони Г. Менделя?

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Розробки уроків
Додано
4 березня 2021
Переглядів
656
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку