Презентація "Географічне положення Африки"

Про матеріал
Презентацію призначено для використання на уроках географії у 8 класі для учнів з інтелектуальними порушеннями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географічне положення Африки. Географія 8 клас

Номер слайду 2

А́фрика — другий за площею і населенням материк у світі, після Євразії. Загальна площа континенту становить понад 30,27 млн км², враховуючи прилеглі острови — він займає 5,9 % площі земної поверхні і 20,3 % площі суходолу. Розташована у Східній півкулі, на північ і південь від екватора, між Північним і Південним тропіками. Лінія екватора перетинає Африку майже посередині.

Номер слайду 3

Континент омивається на сході водами Індійського океану і Червоного моря, на заході — Атлантичного, на півночі — Середземного моря останнього. На північному заході Африка відділена Гібралтарською протокою від Європи, на північному сході — Суецьким каналом і Баб-ель-Мандебською протокою від Азії.

Номер слайду 4

В Індійському океані на південному сході біля берегів Африки лежить один великий острів земної кулі - Мадагаскар, відокремлений від материка Мозамбіцькою протокою, та один великий півострів - Сомалі

Номер слайду 5

Природа на о. Мадагаскар

Номер слайду 6

Поверхня Африки хоть і піднесена, але досить рівнинна. Низовини трапляються лише на берегах океанів, морів і річок. Рівнини й плоскогір’я розташовані в північній частині материка.

Номер слайду 7

Значну територію Африки займає найбільша в світі пустеля – Сахара. Її площа становить майже третну площі материка. Переважають у Сахарі кам’янисті та глинясті пустелі.

Номер слайду 8

Гори розташовані на узбережжях морів і океанів. На північному заході Африки невеликими ланцюгами простяглися Атлаські гори, а на південному сході – Драконові гори.

Номер слайду 9

У східній частині материка знаходиться Ефіопське нагір’я.

Номер слайду 10

Найвища вершина Африки – вулкан Кіліманджаро

Номер слайду 11

Корисні копалини. В Африці видобувають половину алмазів світу.

Номер слайду 12

Видобування алмазів

Номер слайду 13

Запам’ятайте. Африка – другий за розмірами материк. Розташований у Східній півкулі. Майже посередині Африку перетинає лінія екватора. Береги Африки омивають Атлантичний та Індійський океани. Великий півострів материка – Сомалі, острів – Мадагаскар. На поверхні материка переважають рівнини та плоскогір’я. на території Африки розташована найбільша пустеля – Сахара.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 8 клас, Презентації
Інкл
Додано
27 серпня
Переглядів
28
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку