Презентація "Клімат, річки й озера Африки"

Про матеріал
Презентація призначена для проведення уроків географії у 8 класі для дітей з інтелектуальними порушеннями
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Клімат, річки й озера Африки. Географія 8 клас

Номер слайду 2

Африка лежить по обидва боки від екватора, більша частина її території має жаркий клімат. Африка – найспекотніший материк планети. Весь рік там стоїть спекотна погода й не буває холодних зим. У різних районах материка погода різна. У центральній частині Африки, біля екватора, упродовж року випадає багато опадів, температура майже не змінюється за порами року, тут цілий рік жарко й вогко.

Номер слайду 3

Найбільш спекотні й сухі області розташовані в Північній Африці, саме тут простягнулася пустеля Сахара. У Сахарі температура повітря у тіні сягає 50° С і вище. Опади в пустелі - рідкісне явище.

Номер слайду 4

Життя в Сахарі можливе лише в оазисах. Це місця пустелі, де на поверхню виходять підземні води або викопані колодязі і є рослинність.

Номер слайду 5

Річки на території Африки розподілені нерівномірно. В областях із великою кількістю опадів їх багато, а де опадів немає, річок мало, і в суху пору року вони пересихають. Річки ці наповнюються водою і розливаються в дощову пору року.

Номер слайду 6

Найдовша річка Африки й усього світу – Ніл. Двічі на рік річка розливається під час тропічних злив біля екватора. Більшу частину свого шляху Ніл тече безводною пустелею. Ніл

Номер слайду 7

Конго. Ко́нго— найбільша річка центральної Африки, найбільш повноводна (друга у світі після Амазонки) і друга (після Нілу) за довжиною на континенті. У верхній течії (вище міста Кісангані) має назву Луалаба. Річка двічі перетинає екватор, де випадає велика кількість опадів. Конго протягом усього року повноводна.

Номер слайду 8

Нігер. Ні́гер— міжнародна річка в Західній Африці , третя за довжиною і площі басейну в Африці після Нілу і Конго. Вона перетинає посушливі райони Африки, її води використовують для зрошення.

Номер слайду 9

Озеро Вікторія - озеро в Східній Африці, найбільше в Африці озеро, на кордоні Кенії, Уганди й Танзанії; є багата фауна; розвинені судноплавство і рибальство. Відкрив озеро і назвав його на честь Королеви Вікторії британський дослідник Джон Геннінг Спік у 1858 році.о. Вікторія

Номер слайду 10

о. Танганьїка. Танганьї́ка — озеро в Східній Африці Найдовше та одне з найглибших озер на Землі. За об'ємом і глибиною Танганьїка посідає друге місце у світі після озера Байкал.

Номер слайду 11

о. Ньяса. Нья́са, або Мала́ві — озеро в Східній Африці. Розташоване на межі держав Малаві, Танзанія і Мозамбік. Дев'яте за розміром і третє за глибиною (після Байкалу і Танганьїки) серед прісноводних водойм світу.

Номер слайду 12

о. Чад. Чад — безстічне і мілководне озеро у Центральній Африці.

Номер слайду 13

Суецький канал. Суе́цький кана́л— судноплавний канал в Єгипті, який з'єднує Середземне й Червоне моря та дозволяє сполучення між Європою й Азією максимально коротким шляхом, замість обходу Африки або перевезення вантажів сушею

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 8 клас, Презентації
Інкл
Додано
27 серпня
Переглядів
60
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку