Презентація "Географічні координати"

Про матеріал
Презентація до уроку географії у 6 класі на тему” Географічні координати”. Вона містить тринадцять слайдів, які включають назву теми уроку та мету. Розробка складається із слайдів на повторення попередньої теми тобто актуалізація опорних знань. Наступні слайди включають пояснення нового матеріалу на основі візуального матеріалу та пояснень до нього. Доступно пояснюється матеріал географічну широту і довготу та як визначати географічні координати. Для закріплення нового матеріалу представлені завдання для визначення географічних координат, а також завдання для закріплення теоретичного матеріалу, які вимагають вставити пропущене.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття « Географічні координати»Підготувала вчитель географії Єлизаветівського ЗЗСО Міла Юлія Олексіївна

Номер слайду 2

Тема. Визначення географічних координат. Мета: закріпити знання учнів про градусну сітку, меридіани і паралелі, сформувати поняття про географічні координати, сформувати вміння визначати географічні координати точок,розвивати логічне мислення.

Номер слайду 3

Градусна сітка ЗемліПаралелі та меридіани – це лінії, що створюють градусну сітку Землі. Паралелі – це лінії, що розміщені паралельно екватору. Меридіани – це лінії, що з'єднують Північний і Південний полюси. Географічні координати – це величини, які визначають положення певної точки на місцевості відносно прийнятої системи координат.

Номер слайду 4

Особливі лінії і точки на Землі

Номер слайду 5

Дивно… Щоб визначити положення будь якої точки на земній поверхні серед безлічі точок, достатньо двох цифр і чотирьох букв. Це чарівні цифри і букви – рятувальники. Знаючи їх, можна уникнути катастроф.

Номер слайду 6

Питання для повторення: Екватор це лінія…Паралелі – це лінії…За довжиною паралелі всі…Лінія, що ділить земну кулю на західну і східну називається…Меридіани – це лінії…Північний і Південний полюс з'єднують лінії, що носять назву…За довжиною меридіани всі …Довжина 1º дуги меридіана становить…

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Географічні координати. Градусна сітка дозволяє розв'язувати такі завдання: Визначати координати точок на земній поверхні.2. Визначати місцезнаходження точок земної поверхні за їх координатами. Географічні координати – це географічна широта і довгота даної точки на земній поверхні ( визначають положення точок відносно нульового меридіану та екватора. Для визначення географічних координат необхідно визначити географічну широту точки та її географічну довготу. Двох точок з однаковими координатами не існує.

Номер слайду 11

ЗАВДАННЯ НА ЗАКРІПЛЕННЯ : Знайдіть об'єкти, що розташовані за даними координатами:48º пн.ш. 30º сх.д.49º пн.ш. 32º сх.д.50º пн.ш. 30º сх.д49º пн.ш. 34º сх.д

Номер слайду 12

Виконати завдання: Знайдіть географічні координати таких географічних об'єктів:м. Нью Йоркм. Канберрам. Алжирм. Парижм. Сіднейм. Лондон

Номер слайду 13

Завдання для закріплення. Вставте пропущене1. Екватор ділить Земну кулю на …2. На східну і західну півкулі Земну кулю ділить …3. Географічна широта – це…4. Географічна широта буває…5. Географічна довгота – це..6. Географічна довгота буває…7. Два об'єкти …однакові географічні координати.8. Географічні координати вимірюють у…9. Кінцеві точки до яких можна визначити географічну широту…10. Усі точки розміщені на одній паралелі мають… широту.11. Усі точки, що розташовані на одному меридіані мають… довготу.12. Кожна з півкуль має довготу з інтервалом від …до…градуси. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додав(-ла)
Mila Yulya
Пов’язані теми
Географія, Розробки уроків
Додано
16 січня 2021
Переглядів
2441
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку