Презентація "Географія Марокко"

Про матеріал
Презентаційна робота "Географія Марокко" доступно і цікаво позповість учням про одну з країн Африки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАРОККО

Номер слайду 2

ВІЗИТКА КРАЇНИ

Номер слайду 3

АТРИБУТИ КРАЇНИПРАПОРГЕРБГІМН

Номер слайду 4

ПРИРОДНО-РЕСУРСНИЙ ПОТЕНЦІАЛ КРАЇНИ

Номер слайду 5

ОСОБЛИВОСТІ ЕГП ТА ПГП КРАЇНИ

Номер слайду 6

КЛІМАТТериторія Марокко переважно лежить у тропічному кліматичному поясі, північне узбережжя — у субтропічному середземноморського типу[9]. На більшій частині території увесь рік панують тропічні повітряні маси. Спекотна посушлива погода з великими добовими амплітудами температури. Переважають східні пасатні вітри[10]. На південному узбережжі відмічається вплив холодної Канарської течії, сезонний хід температури повітря чітко відстежується, стратифіковані пасати з високою відносною вологістю (часті тумани), проте опади майже відсутні, цілковита пустеля[10]. На північному узбережжі влітку переважають тропічні повітряні маси з ясною тихою антициклонічною погодою, взимку — помірні з похмурою дощовою досить вітряною циклонічною. Значні сезонні амплітуди температури повітря і розподілу атмосферних опадів, можливе випадіння снігу в горах[Кліматична карта Марокко (за Кеппеном)

Номер слайду 7

ВОДНІ РЕСУРСИЗагальні запаси відновлюваних водних ресурсів (ґрунтові і поверхневі прісні води) становлять 29 км³[1]. Станом на 2012 рік в країні налічувалось 14,85 тис. км² зрошуваних земель

Номер слайду 8

Флора ПАРЗемельні ресурси Марокко (оцінка 2011 року):придатні для сільськогосподарського обробітку землі — 67,5 %,орні землі — 17,5 %,багаторічні насадження — 2,9 %,землі, що постійно використовуються під пасовища — 47,1 %;землі, зайняті лісами і чагарниками — 11,5 %;інше — 21 %[1].

Номер слайду 9

ТВАРИННИЙ СВІТУ зоогеографічному відношенні територія країни відноситься до до Середземноморської підобласті Голарктичної області, середземноморське узбережжя і гори Атлас — до Середземноморської провінції, пустеля Сахара — до Сахаро-Аравійської провінції

Номер слайду 10

Національні парки Марокко. Сус — Масса. Основне природоохоронне значення парку полягає в тому, що в ньому мешкають три з чотирьох колоній у країні ібісу-лисоголова марокканського (Geronticus eremita).

Номер слайду 11

Талассемтаннаціональний парк на півночі Марокко, у гірському хребті Ер-Риф. Парк площею 589.5 км² був створений у жовтні 2004 року задля збереження останніх у країні ялицевих лісів

Номер слайду 12

Тубкаль Національний парк містить чимало визначних пам'яток. Двома найвищими його горами є Тубкаль (4167 м) та Ванукрим (4089 м).

Номер слайду 13

НАСЕЛЕННЯ ТА РОЗСЕЛЕННЯ КРАЇНИ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Річний рівень еміграції 2015 року становив 3,36 ‰ (185-те місце у світі). Цей показник не враховує різниці між законними і незаконними мігрантами, між біженцями, трудовими мігрантами та іншими.

Номер слайду 17

ХАРАКТЕРИСТИКА ГОСПОДАРСТВА КРАЇНИМарокко — аграрна країна з відносно розвинутою гірничодобувною та обробною промисловістю. Транспорт: автомобільний, морський, залізничний[2] , повітряний. У Марокко є 17 морських портів, в тому числі 8 великих: Касабланка, Сафі, Мохаммедія, Надор, Танжер, Агадір, Махдія, Джорф-Ласфар. Найважливіший аеропорт знаходиться в Касабланці. Крім нього Марокко має в своєму розпорядженні ще десять великих аеропортів, з яких п'ять мають міжнародне значення.

Номер слайду 18

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВОУ країні обробляється всього 12—15 % земель, лише 10 % з них відрізняються високою родючістю. Найбільша частка в загальній вартості сільськогосподарської продукції припадає на кукурудзу — основу раціону чорного населення. Важливе місце займає пшениця, що вирощується переважно в Капській провінції.

Номер слайду 19

Сільське господарство як і раніше залишається вразливим перед посухою, площа придатних для сільського господарства земель становить 12 % (9 млн га). За п'ятнадцять років, що пройшли з 1980, країна пережила п'ять посушливих сезонів (зокрема — у 1995). На початку 1990-х років на частку Франції припадало 30 % загальної суми іноземних інвестицій (400 млн дол.). В сільськогосподарському виробництві, що дає 25 % експортної продукції, зайнято бл. 40 % працездатного населення країни. Водночас це становить бл. 90 % працездатного сільського населення, яке обробляє 70 % орних земель. В 1981—1992 загальний обсяг сільськогосподарського виробництва подвоївся, але його частка в ВВП неухильно меншала (15 % в 1992). Чотири п'ятих посівних площ займають пшениця, ячмінь, бобова і цукровий буряк. У 1980-х роках сучасний агропромисловий сектор почав широкомасштабне виробництво курячого м'яса і яєць. Інтенсивного характеру набуло скотарство. Розвинуте рибальство. Країна займає провідне місце в Африці по вилову сардин, восьминогів і тунця.

Номер слайду 20

Транспортна система Марокко. Транспорт Марокко представлений автомобільним , залізничним , повітряним , водним (морським) і трубопровідним , у населених пунктах та у міжміському сполученні діє громадський транспорт пасажирських перевезень. Географічне положення Марокко дозволяє країні контролювати транспортні шляхи в Північній Африці; морське сполучення між Африкою і Західною Європою, між акваторіями Атлантичного океану та Середземного моря (через Гібралтарську протоку)[

Номер слайду 21

Структрура зовнішньої торгівлі

Номер слайду 22

Номер слайду 23

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додав(-ла)
Glazkov Vlad
Додано
11 жовтня 2022
Переглядів
1324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку